Берое започна зимната си подготовка на стадиона под Аязмото с 16 футболисти и шестима отсъстващи. По-късно към отбора ще се присъединят бразилците Алфредо Мартинс и Матеус Леони, Мартин Камбуров, Борислав Цонев, Александър Цветков, Владимир Гаджев. Те ще се присъединят към отбора до сряда.

В първата тренировка на Берое за годината се включиха Ерол Алкан, който дълго време бе извън игра заради контузия, както и Мартин Райнов, за когото се водят преговори с Левски. 

Георги Ангелов и Вандерсон продължават да се възстановяват след операциите, които претърпяха. 

В групата за първото занимания бяха включени и четирима юноши на Берое – Иван Гошев, Валентин Иванов, Стоян Иванов и Никола Маринов. Освен тях подготовка с представителниуя отбор започна и Надим Ангелов, който също е юноша на клуба, а през есенния дял бе част от състава на Миньор Раднево.

От 9 до 16 януари Берое ще тренира в Стара Загора.

На 12 -ти януари отборът ще проведе двустранна игра, на 16 -ти януари ще изиграе първата си контрола срещу Ботев Гълъбово.

От 16 януари до 1 февруари Берое ще проведе лагер в Белек, Турция.

По време на престоя си старозагорци ще изиграят четири контроли:

20 януари Берое - Астра Гюргево

22 януари Берое - Мезьокьовеш, Унгария

27 януари Берое – Нефтчи Баку

30 януари Берое – Заглембе Любин

От 2 до 16 февруари Берое ще тренира в Стара Загора. На 9 февруари Берое ще изиграе последната си контрола като съперникът ще се уточнява допълнително. 

Групата на Берое:

Вратари: Душан Перниш, Георги Аргилашки, Стефан Гошев;

Защитници: Иван Бандаловски, Камен Хаджиев, Милен Желев, Александър Василев, Ерол Алкан, Валентин Иванов, Надим Ангелов;

Полузащитници: Мартин Райнов, Иван Минчев, Мешка, Рубен Бригидо, Стоян Иванов;

Нападатели: Никола Маринов