Старши треньорът на Берое Ферарио Спасов говори пред медиите след последната проверка преди подновяването на шампионата срещу Локомотив Горна Оряховица.

Според специалиста, тимът му е готов за втория дял от първенството в Първа лига.

Пред селекционера Хубчев Берое и Локо ГО извъртяха хикс

Спасов сподели мнението си след финалната контрола пред официалния сайт на Берое.

– Г-н Спасов, мнението ви след този двубой?

– Хубав и динамичен мач с положения. С доста агресия в двата отбора. Мисля, че сме готови за първенството, въпреки че през първата част допуснахме няколко сериозни положения. В хода на мача обаче стабилизирахме играта, но получихме нелеп гол в края на двубоя. Аз съм доволен от момчетата и отсъстоянието на отбора в момента.

Берое официално подписа с нов нападател

– Ще има ли възможност някой от контузените да се възстанови за двубоя с „Дунав“?

– Не, за съжалеие няма да има тази възможност. Ради Кирилов е в Италия и там се възстановява при медицинския щаб на „Киево“. Божилов ще започне тренировки в понеделник, но той е изостанал доста и няма да може да вземе участие.

– Наясно ли сте с облика на „Дунав“?

– Най-важно е ние какво ще покажем в самия мач. В контролите всички пробват различни схеми и нови играчи. Те не са показателни за състоянието на отбора. Важно е в официалните мачове. Там ще си проличи кой как се е подготвил и ще бъде краен победител.

Селекцията в Берое приключи, Феро доволен от отбора си

– Наясно ли сте със стартовия състав?

– Да. От няколко срещи работим в различни схеми. И с двама нападатели пробваме и можем да променяме тактиката си спрямо противника срещу когото играем.

– Може ли „Берое“ да излезе с двама в нападение още в титулярния състав?

– Може. Тази схема работи, но още не сме готови в дефанзивен план за това, защото отговорността е по-голяма. Допускаме грешки, но работим. Трябва внимателно да действаме. Трябва да се настроим според съперника. Важно е футболистите да реагират и изпълняват тактическите указания.

Иво Иванов: Трябва да спечелим, колкото е възможно повече точки

– Как виждате адаптацията на новите играчи?

– Всички са в много добро състояние, но ще бъде рисковано да кажа, че след два мача облика на отбора е завършен. те полагат достатъчно усилия. Всички нови попълнения се стараят. Това обаче са нови организми и колкото и адаптацията да е бърза – това в пълна сила ще бъде в хода на мачовете.