Новото попълнение на Берое Давид Манга заяви, че иска да стане шампион със старозагорци. Той заяви, че трансферът му в клуба под Аязмото отговаря на неговите амбиции.

„Берое е много добър отбор, който се стреми да играе добър футбол. Първите ми впечатления са много добри. Мисля, че ако Берое продължава да се представя по този начин, ще бъде в челото на класирането“, коментира Манга.

„Искам всичко да се случва стъпка по стъпка. Надявам се да мога да демонстрирам най-доброто, на което съм способен. Желанието ми е да стана шампион с Берое. Искам да помогна на отбора да постигне своите цели. Това е моята основна цел. Смятам, че Берое е добър отбор за мен“, добави нападателят.

„Разговарях със старши треньора, разбира се. Атмосферата в клуба е много добра и аз се радвам, че избрах Берое“, продължи 27-годишният футболист.

„Предстои ми усилена работа с кондиционния треньор. Надявам се до няколко седмици да бъда готов да взема участие в мачовете на отбора.“

Манга обяви, че предпочита да играе като крило, но също така е използван, като централен или втори нападател.

„В мача между Берое и Пирин видях, че в България футболистите залагат на техниката и бързината си. Това ми допада. Надявам се да мога да разгърна потенциала, с който разполагам. Аз съм футболист, който се стреми много да се движи по терена и да играя на скорост.“

„Берое е стъпка напред в моята кариера. Отборът има големи амбиции, иска да бъде в топ 4 в България и да се класира за европейските клубни турнири. Това отговаря и на моите амбиции да играя на високо ниво“, каза още Давид Манга.