Берое претърпя първа загуба в контролите по време на подготвителния си лагер в Турция. Старозагорци допуснаха звучно поражение с 0:4 от лидера в азербайджанското първенство Нефтчи Баку. Проверката се игра в Сиде при бурен вятър, а в началото на мача имаше и силен дъжд.

Старши треньорът на Берое Александър Томаш съвсем бе ограничен в избора си на играча, след като преди дни бяха освободени дошлите на проби Майлсон Лима и Гастон Камара. В двубоя не взеха участие Душан Перниш, Алфредо Мартинс, както и възстановяващият се след операция Борислав Цонев. 

Берое имаше своите положения в срещата, но не успя да ги реализира. От своя страна Нефтчи бе много опасен на контраатака и на няколко пъти хвана неподготвена отбраната на старозагорци, както и вратаря Георги Аргилашки.

Нефтчи Баку поведе още в 10-та минута на мача, когато Махмудов пусна извеждащ пас към Дарио Фредерико, който не пропусна да прати топката във вратата на Георги Аргилашки.

Берое се опита да отговори и имаше превес в следващите минути от мача. В 13-та Милен Желев центрира опасно в наказателното поле на Нефтчи, където можеше да се стигне до автогол след намесата на защитник от азербайджанския отбор, но Агжаев се намеси решаващо и улови топката. Две минути по-късно Александър Василев центрира в наказателното поле на Нефтчи, където Рубен Бригидо овладя топката, обърна се и стреля, но Агжаев спаси. В 21-та минута Иван Минчев пусна много добър извеждащ пас към Рубен Бригидо, но португалецът не нанесе достатъчно добър удар и Агжаев спаси без проблеми.

Нефтчи Баку удвои своята преднина в 30-та минута, когато Абасов изведе Дарио Фредерико зад отбраната на Берое. Георги Аргилашки излезе да пресрещне съперникович футболист, но бразилският нападател хвана в крачка вратаря на Берое, стреля покрай него и вкара за 2:0.

Мартин Райнов пусна перфектен извежащ пас към Мартин Камбуров в 38-та минута. Нападателят на Берое финтира защитник на Нефтчи, след което и вратаря, но вместо да стреля потърси с пас Иван Минчев, а той не успя да отправи удар по посока на вратата на Агжаев.

Нефтчи Баку поведе с 3:0 в 39-та минута след много красив на Багали Дабо. Френският нападател стреля от границата на наказателното поле на Берое и с диагонален шут прати топката в горния ляв ъгъл на Георги Аргилашки.

Съдията свири дузпа за Нефтчи в 41-та минута. Плателас комбинира с Дарио Фредерико в наказателното поле на Берое, а бразилският нападател падна след съприкосновение с Никита Баранов и арбитърът посочи бялата точка.

Емин Махмудов изпълни наказателния удар, като Георги Аргилашки хвана ъгъла и спаси.

Берое можеше да намали изоставането си в резултата в 53-та минута, когато Мешка се пребори за топката, навлезе в наказателното поле на Нефтчи и бе сам срещу Агжаев, но вратарят усяп с крак да отрази неговия удар.

Нефтчи поведе в 58-та минута с 4:0, след като Георги Аргилашки си отбеляза автогол. Евангелос Плателас изненада Аргилашки с далечен прехвърлящ удар. Топката срещна напречната греда, след това се удари в гърна на неориентирания Аргилашки и се озова във вратата му.

Ерол Алкан и Матеус Леони се появиха в игра в 64-та минута на местата на Рубен Бригидо и Мартин Камбуров.

Георги Аргилашки допусна груба грешка при разиграването в 65-та минута и подари топката на Намик Алаксаров, който се опита да го прехвърли, но вратарят на Берое се намеси и улови.

Намик Алаксаров отправи опасен удар в 76-та минута, но Аргилашки този път се намеси и успя да спаси.

Загубата на Берое можеше да придобие още по-катастрофални размери в 78-та минута. След удара от фаул на Руслан Абишов топката срещна десния стълб на вратата на Георги Аргилашки.

Старши треньорът на Берое Александър Томаш направи няколко промени в своя състав в 79-та минута, когато Георги Аргилашки, Никита Баранов, Иван Минчев и Александър Василев отстъпиха местата си на Иван Гошев, Стоян Иванов, Надим Ангелов и Никола Маринов.

Нефтчи пропусна да вкара пети гол в 80-та минута, когато Ширинов центрира от ъглов удар в наказателното поле на Берое, където Абасов стреля с глава, Иван Гошев плонжира и изби в корнер.

Георги Маджаров се появи в игра в 87-та минута на мястото на Александър Цветков.

Последната контрола на Берое от лагера на отбора в Турция е на 30 януари срещу полския Заглембе Любин.

Берое започна в следния състав: Георги Аргилашки – Милен Желев, Иван Бандаловски, Никита Баранов, Александър Василев – Александър Цветков, Иван Минчев, Мартин Райнов – Мешка, Мартин Камбуров, Рубен Бригидо