Дупка на пътя, пълна с вода, причинила аквапланинг за автомобила на загиналите край Стара Загора момчета.Тежка катастрофа отне живота на 17-годишен ученик от Езиковата гимназия в Стара Загора и 18-годишен футболист на Берое.

Инцидентът стана снощи в 21:30 часа на пътя Стара Загора - Богомилово.

Автомобилът е бил управляван от 18-годишния Константин Коев от Стара Загора. На предна дясна седалка в лекия автомобил е пътувал 17- годишният Мартин Ковачев от старозагорското село  Богомилово.

Двете момчета са пътували в лек автомобил „Фолксваген Поло”. Водачът е изгубил контрол над автомобила, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в товарен автомобил „Ивеко”. И двамата младежи са починали на място.

Скоростта, с която са се движили не е била много висока, но е била над ограничението. Причина за катастрофата е рязкото навлизане в насрещното движение.

Погребението на таланта на Берое в събота

Едното от починалите момчета - Мартин Ковачев, е юношата на Берое и част от националния отбор. Ръководството, всички съотборници и служители на Берое изказват своите съболезнования към семейството, близките и приятелите на Марто. Мартин Ковачев бе част от отбора на юношите на Берое и тренираше с представителния отбор на клуба. Юноша е на Берое от ранна детска възраст.

Катастрофа отне живота на юноша на Берое и национал

Другото момче - Константин Коев, е ученик в 11"ж" клас в ГПЧЕ "Ромен Ролан". В училището са потресени от случилото се, тъй като това не е първия подобен инцидент. На 7 март 2009 г. в жестока катастрофа загинаха четирима абитуриенти.

От началото на годината това е първият инцидент на този участък.