Националният селекционер на България Петър Хубчев отбелязва днес 55-ия си рожден ден. Специалистът е роден на днешния ден през 1964 година в Ловеч.

Кариерата си като футболист започва в Осъм Ловеч, а след това преминава в Левски, където играе от 1989 година до 1993 година. Именно на „Герена“ защитникът изпъква по-осезаемо и така прави трансфер в Хамбургер, където се състезава от 1993 до 1996 година. След това брани цветовете на Айнтрахт (1996-2001).

Има 35 мача за националния тим на България и един отбелязан гол. Той е един от героите на България на Световното в САЩ 1994'. Две години след това е участник на европейските финали в Англия  

След като слага край на активната си състезателна кариера, Хубчев се отдава на треньорството. Първоначално работи като помощник в Айнтрахт и националния тим на България, където е част от екипа на Пламен Марков, който класира тима ни за Европейското в Португалия. В последствие ръководи сам Славия, Бад Вилбел, Айнтрахт, Б-отбора Волфсбург, Черноморец Поморие, Ботев Пд и Берое Стара Загора, преди да бъде назначен за национален селекционер през 2016 година.

Екипът на Гонг честити празника на Петър Хубчев, като му желае крепко здраве и успехи начело на „трикольорите“!