Наставникът на Берое Стара Загора Александър Томаш коментира крупния успех на тима над Хебър в 1/16-финалите от турнира за Купата на България с 6:1.

„Подходихме сериозно, не направихме почти никакви ротации не направихме, разликата в класите се оказа решаваща, ние наблюдавахме Хебър преди седмица, те решиха да направят много промени в своя състав”, коментира Томаш.

„Хебър като състав и организация заслужават да са на по-високо ниво. Имаме максимално високи цели, не само за Купата, но и в шампионата, това е начин на развитие, Ерол Алкан е в Холандия, той ни съобщи че се чувства много по-добре, но ще се върне в края на седмицата, Мартин Райнов има по-големи шансове да се възстанови навреме и да играе в мача с Дунав за първенство”, добави той.

„Контузията на Аргилашки е неприятната новина от този мач, той ще премине още утре медицински прегледи“, обясни Томаш.

Томаш защити треньора на Хебър Танчо Калпаков, който беше нападнат вербално от местни журналисти, като коментира, че те не трябва да се месят в работата на треньора. Хебър има доста сериозен тест в първенството, тъй като ще се изправят срещу Оборище в Панагюрище в поредния кръг на Югозападната Трета лига, а пазарджиклии имат амбиции за завръщане в професионалния футбол.