Атакуващият полузащитник Абубакар Тунгара заяви, че целта пред Берое през този сезон е да спечели купата на България по футбол. 27-годишният малиец подсили старозагорци през лятото, а в 14 срещи от кампанията вече записа 2 гола и 1 асистенция с екипа на "зелено-белите".

"Целта ни е да спечели купата на България. Това е много важно за клуба. Що се отнася до първенството, опитваме се да се представяме добре и да се готвим за следващия сезон, защото сега имаме много нови играчи в състава. Не мога да кажа, че не сме максимално концентрирани в шампионата през тази кампания, но по-скоро залагаме всичко на турнира за националната купа. Личните ми цели са да бележа по-често и да давам повече асистенции. Искам да играя силно във всяка среща, защото пристигнах тук с намерението да се подобрявам с всеки изминал ден. Това ще ми даде възможност да премина в още по-голям отбор в Европа", заяви Тунгара в интервю за Afrik.com.

24 снимки

"Преди да реша да дойда в Берое от клубното ръководство ме убедиха, че имат добър план за бъдещето. Проектът, който ми представиха, беше отличен. Затова и се съгласих. Мисля, че като за начало на сезона, на ново място, представянето ми не е толкова лошо. Работя здраво, за да се развивам още. Адаптацията ми не беше лесна, но мисля, че вече започвам да свиквам с новите колеги и с живота в България", допълни той.

Полузащитникът се надява с добри игри да привлече отново вниманието и на националния селекционер на Мали Мохамед Магасуба.

"Доста време мина от последната ми повиквателна за националния отбор на Мали, но тренирам усилено, за да заслужа отново място в състава. Искам да защитавам цветовете на родината ми. Затова една от основните ми цели е се завърна в националния тим. Готов съм да се отзова веднага, ако треньорът ме повика. За мен е чест и гордост да играя за Мали. Вярвам, че мога да помогна на отбора", каза Тунгара.