Старши треньорът на ЦСКА 1948 Йордан Юруков остана доволен от класирането на своя тим на ¼-финалите за Купата на България, след като отстрани Берое с 4:3.

„Успяхме с много голямо себераздаване и голямо желание за победата, подготвихме се добре и накрая си подарихме победата. Моите футболисти имат изключително голям характер  и запазват самообладание в такива моменти, преборват се за всяка ситуация, затова мога да бъда най-щастливият човек на света”, сподели Йордан Юруков пред DIEMA SPORT.

„Нашите колективни взаимодействия в двете фази на игра беше ключът до успеха.

В съблекалнята ще анализираме защитата, но съм щастлив, че вкарахме повече голове от противника. Това е най-важното.”

„Такава ни е орисията на треньорите, да имаме луди и динамични мачове, все пак футболът е за феновете и това е най-важно за зрителите и феновете, за мен има по-голям адреналин, но се опитвам да въздържам емоциите си. Това е треньорската професия.”

„Мотивацията е най-голяма като носиш фланелката на ЦСКА, самото излизане на терена е достатъчна. Имам изключителни футболисти, които излизат и играят на 100%. Във всеки мач играем за победа - това са нашите цели. Независимо дали става дума за първенство или за Купата на България, задължени сме да играем за победа винаги.”

„Щом отстранихме Берое, значи имаме място в елита. Още не мога да коментирам ¼-финалите, наред е мачът за първенство. Сега е време да се насладим на победата и да се възстановим. Прекалено рано е да се решава първенството. Последният ни мач за полусезона е важно също да изиграем добре”, сподели Йордан Юруков.