Много тежък жребий изтеглиха два от фаворитите в турнира за Купата на България на 1/8-финалната фаза на надпреварата. ЦСКА гостува на сензацията в елита към момента Арда в Кърджали, докато другият столичен гранд Левски има трудната задача да надделее над Черно море. 

35 снимки

Поне "сините" ще спорят с този съперник на "Герена". Те обаче трябва да имат едно наум, тъй като миналата година срещнаха именно този опонент на същата фаза, но бяха отстранени след продължения и дузпи. Тогава обаче двубоят беше на "Тича", а теренът беше в ужасяващо състояние. 

Друг от фаворитите - Лудогорец - имаше доста голяма доза късмет при определянето на съперника. Разградчани ще гостуват в София на един от петте втородивизионни отбора - Септември. Всъщност, всички тимове от Втора лига, достигнали до тази фаза, изтеглиха елитни опоненти. 

Лидерът във втория ешелон ЦСКА 1948 ще гостува на Берое в Стара Загора, докато носителят на Купата на Локомотив Пловдив ще трябва да се справи у дома с Литекс. Има и своеобразно северозападно дерби между Ботев Враца и Кариана Ерден на терена на елитния тим.

Интересен се очертава и сблъсъкът между Ботев Гълъбово и последният в класирането на efbet Лига Витоша Бистрица. Последната двойка пък противопоставя стари познайници със сметки за уреждане - Славия срещу Ботев в Овча Купел. 

Мачовете ще се изиграят на 29, 30 и 31 октомври. Те ще се проведат между двата тура на местните избори у нас. Първият от тях е на 27 октомври, а евентуалните балотажи са на 3 ноември. 


Жребият НА ЖИВО: 

Ботев Гълъбово - Витоша Бистрица

Арда - ЦСКА

Славия - Ботев Пловдив

Септември - Лудогорец

Левски - Черно море

Локомотив Пловдив - Литекс

Ботев Враца - Кариана Ерден

Берое - ЦСКА 1948