Присъствието на спортния министър Красен Кралев на жребия за 1/4-финалите за Купата на България очевидно повлия и така феновете получиха, както се казва в подобни случаи, "финал преди финала". Двата оцелили фаворита - Лудогорец и ЦСКА ще излязат един срещу друг в елиминационен мач на "Лудогорец Арена".

Всички 1/4-финали за Купата на България:

Ботев Пловдив - Черно море
 
Струмска слава - Септември София
 
Лудогорец - ЦСКА
 
Етър Велико Търново - Локомотив Пловдив
 
Трябва да се отбележи, че за втори пореден сезон Лудогорец и ЦСКА се срещат в същата фаза от турнира. През миналия двата гранда се изправиха един срещу друг в лют декемврийски мач, а на "Армията" триумфираха "червените" на Стамен Белчев с 2:1 след продължения. След като съперниците си бяха разменили по един гол в редовното време чрез Николай Бодуров (9') и Козмин Моци (34' - дузпа), Десподов се разписа в 96-ата минута.
 
Двубоите от четвъртфиналите ще се играят през първата седмица на април 2019 година.

Министър Красен Кралев взе дейно участие в жребия за четвъртфиналите в турнира за Купата на България 2018/2019.

източник: LAP.bg

Струмска слава бе единственият представител на втория ни ешелон, който успя да се класира сред най-добрите 8 в турнира. Останалата компания в него се състоеше само от членове на Първа лига, сред които присъстваха цели четири тима от топ 6 на шампионата.

Той бе пряк участник в процедурата по определянето на двойките, които ще се решат в елиминационен мач. Жребият беше недирижиран, което означава, че нямаше никакви ограничения при сформирането на мачовете. Домакин автоматично ставаше тимът, чието име бе изтеглено първо.

При равенство в редовното време на 1/4-финалите следват 2 продължения по 15 минути, а ако и след тях няма излъчен победител, се прибягва към изпълнение на наказателни удари. В 1/8-финалите цели три дуела бяха решени именно след изстрели от бялата точка, като и трите се случиха в мачове, противопоставили отбори от елита (най-знаковия от тях костваше отпадането на Левски срещу Черно море във Варна).

Още веднъж – ето кои отбори стигнаха до четвъртфиналите на Купата:

Струмска слава, Локомотив Пловдив, ЦСКА, Септември София, Черно море, Етър Велико Търново, Лудогорец и Ботев Пловдив.