Берое победи Хебър Пазарджик с с категоричното 6:1 в 1/16-финален мач от турнира за Купата на България и продължава напред. Срещата предложи на публиката дошла да гледа двубоя в Пазарджик качествен футбол и много голове. Попаденията за успеха реализираха Цонев, Цветков, Фирцулеску и хеттрик на Алфредо Мартинс. За Хебър точен беше Серафим Михайлов. Борислав Цонев трябва да бъде похвален за отличната си игра, след като отново беше един от най-дейните футболисти на тима от Стара Загора.

Неприятната вест за старозагорския щаб бе контузията на стража Георги Аргилашки. Той трябваше да започне като титуляр под рамката, но се контузеи на загрявката и бе заменен от Душан Перниш. 

Берое създаде първата опасност в срещата още във 2-ата минута, когато Цонев отправи коварен параболичен удар, но Пангев демонстрира добър рефлекс и изби в корнер. Минута по-късно Берое откри резултата, след като Борислав Цонев центрира на втората греда, а там Александър Цветков без проблем вкара топката в мрежата за 0:1

Страхотна възможност за 2:0 беше пропусната от Берое в 8-ата минута, когато Желев отправи хубав удар, който малко преди голлинията се спря в Меска.

Берое реализира втория си гол в 11-ата минута, когато Меска овладя дълъг пас по левия фланг и нахлу в пеналта. перфектното му подаване бе оползотворено от Алфредо Мартинс, който прати топката без проблем в мрежата. Нов сериозен пропуск за старогазорци дойде в 13-ата минута, когато Мартинс беше изведен в отлична позиция, но Пангев изби в корнер.

Берое реализира трети гол, когато Борислав Цонев финтира бранител на левия фланг и центрира в наказателното поле, където Алфредо Мартинс засече чудесно с глава и реализира второто си попадение в срещата

Минута по-късно Иван Минчев отправи хубав удар от фаул, като насочи топката в горния ляв ъгъл на Пангев, но той изби в корнер. Берое продължи да доминира в срещата и в 23-ата минута Мивнеч отправи удар, но вратарят на домакините внимаваше и изби в корнер.

В 25-ата минута Берое направи сериозен пропуск, когато Василев, Цонев стреля в аут.  Иван Минчев и Бирислав Цонев разиграха добре в 28-ата минута, но ударът на посредния попадна в ръцете на Пангев. Меска беше изведен в отлична позиция в 31-ата минута, но ударът му беше отразен от вратаря на Хебър.

Първата по-сериозна опасност прред вратата на Берое беше в 41-ата минута когато Стефан Лачов отправи хубав удар от фаул, но Перниш се намеси добре и изби.

Берое отново вдигна оборотите в последните минути на първата част, в 42-ата минута старогазорци организираха бърза контраатака, Меска взаимодейства с Цонев, който проби отляво, след което подаде в наказателното поле на Хебър към Фирцулеску, който остана сам срещу Пангев, но не успя да го предолее.

Няколко секунди по-късно Мартинс стреля с глава, но топката се спря в десния стълб на вратата на Хебър. Иван Минчев веднага след това стреля с далечен удар, но Пангев се намеси добре и изби в корнер. Последната ситуация през първото полувреме отново беше пред вратата на Хебър, когато Фирцулеску получи хубав пас и беше сам срещу Пангев, но стреля над гредата в аут.

През втората част головете продължиха да валят и Борислав Цонев, Фирцулеску и отново Мартинс, който оформи хеттрика си направиха резултата 6:0 за тима от Стара Загора. В края на двубоя Серафим Михайлов реализира почетното попадение за домакините и оформи крайния резултат - 1:6. 

Първата опасност през второто полувреме дойде пред вратата на Берое. Кирил Георгиев отправи много хубав удар в 48-ата минута, който Перниш спаси с вещина, а Лачов при добавката не успя да вкара, тъй като вратарят на Берое спаси. В 54-ата минута Меска комбинира добре с Боби Цонев, който направи резултата 4:0 след като прониза Пангев. Хебър направи нов сериозен пропуск в 62-ата минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Берое Перниш увисна, след което Лачов стреля с глава, но встрани от левия стълб. 

Берое направи сериозен пропуск четири минути по-късно, когато Рубен Бригидо пусна пас към Вандерсон, след което бразилеца се възползва от грешна на защитник на Хебър, напредна, предоля и вратаря Пангев, но си затвори ъгъла и стреля в аут..

В 67-ата минута Фирцулеску проби отдясно, навлезе в наказателното поле на Хебър, финтира бранител и с диагонален удар изправи топката в десния ъгъл на Пангев. Четири минути по-късно Камбуров отправи опасен удар, но топката мина встрани от левия стълб на Пангев.

В 76-ата минута Рубен Бригидо проби отдясно, навлезе в наказателното поле на Хебър, почти от аутлинията подаде към Мартинс, който вкара и оформи хеттрика си. В 82-ата минута на срещата Серафим Михайлов реализира почетния гол за Хебър, след като съумя да матира вратаря Перниш.

Мартин Камбуров пропусна да реализира в 85-ата минута, но след удара му от границата на наказателното поле на Хебър, топката мина встрани от вратата на домакините. 

В крайна сметка Берое спечели с 6:1 и очаква съперника си за 1/8-финалите.