Отборите на Берое и ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг днес в сблъсък от 1/8-финалите за SESAME Купа на България. Двубоят е с начален час 12:30 и ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.

Това е последен мач за годината и за двата отбора и това им позволява да се хвърлят с всички сили в него. За домакините от Стара Загора това е шанс да се реваншират пред феновете си за неубедителното представяне в първенството. Заралии завършиха годината на 11-ата позиция в efbet Лига, а това е доста по-надолу от мястото, в което клубът се цели - топ 6.

ЦСКА 1948 е на обратния полюс. "Червените" имаха доста силна есен в елита и се намират на 3-ото място във временното класиране, като все още са в битката за титлата. Това обаче не означава, че те ще подценят Купата на България и в клуба се надяват на силно представяне и в този турнир.

Треньорът на Берое Николай Киров няма много кадрови проблеми, ако не броим Лукас Мартинс, с когото клубът вчера се раздели. Абел Анисе пък е контузен и също пропуска мача. Така наставникът се очаква да заложи на Караджов на вратата и Николов, Динков и Фонтен в защита. Георгиев и Рука ще бъдат халф-бековете, а Юсеин, Тунгара и Мечев ще бъдат триото в средата на терена. В атака голове ще се чакат от Кръстев и Траоре.

Любослав Пенев също е с оптимален състав за този двубой. Той вероятно ще пусне на терена Наумов под рамката и Фуртадо, Петров, Хелитон и Лясков в отбрана.Умарбаев и Охене ще са двамата опорни полузащитници, а Чочев ще бъде в ролята на плеймейкър. Русев и Кирилов ще оперират по крилата, а атаката ще води Сердюк.