Берое детронира носителя на Купата на България – Черно море и се класира на полуфиналите на турнира. Двата отбора преминаха през цялата драма на четвъртфинала, а нервите на старозагорци се оказаха по-здрави. В мача под Аязмото Берое даде заявка за много силно представяне до края на сезона. Най-важното е, че през всичките 120 минути и изпълнението на дузпите, футболистите демонстрираха своя несломим дух. Беройци имаха трудни моменти не само срещу варненци, но и през сезона, до този момент. Те обаче демонстрираха своя несломим дух, дух, с който се отличават от останалите тимове в А група. Петър Хубчев и треньорският екип в Берое успяха да изградят един много силен колектив, който вече е доказал, че може да се изправи дори и след най-тежките удари. Не случайно Петър Хубчев винаги акцентира на колектива в Берое, който е над всичко.

Берое - Черно море, бе надлъгване между двама доказали се специалисти в тази област. И Петър Хубчев, и Никола Спасов имаха достатъчно сериозни проблеми с окомплектоването на съставите си, за да рискуват излишно. Берое играеше много предпазливо и с много наум, заради скоростта, която притежават Курьор, Педро Еуженио и Васев. В същото време Черно море игра много стабилно в отбрана, с изчистена игра и без никакви рискове. „Моряците“ заложиха в повечето случаи на дълги топки отправени предимно към Курьор, с което до голяма степен улесниха своя съперник. Дузпите бяха логичният завършек на толкова изравнения сблъсък. При тях Петър Хубчев се довери на най-подготвените, на големите мъже. Не случайно след мача треньорът на Берое заяви: „Футболистите сами пожелаха защитници да бият първи. Самите играчи определят реда. Това говори за сигурността им.“ Думите на Хубчев са поредното доказателство за добрата сплав не само между играчите, а също така между треньорския щаб и футболистите. В Берое има истински мъже готови да поемат отговорност във всеки един момент, а това е много важно за всеки един отбор. Много символично бе, че именно Георги Динков изпълни първата дузпа. Един от юношите на Берое, който знае какво означава фланелката и емблемата, и е наясно как трябва да играеш и да защитаваш честта на отбора.

Берое взе поредния важен тест в последните дни и направи голяма крачка към финала на турнира. На полуфинала предизвикателството пред заралии няма да бъде по-малко, но победата за старозагорци над Черно море бе от особено голямо значение.

Само преди 10 дни Берое загуби с 0:5 от Лудогорец в Разград и всички се питаха дали старозагорци ще съумеят да намерят сили да излязат от тежката ситуация, в която попаднаха. Те не само намериха сили, но реагираха и по максимално най-добрия начин. Беройци записаха три последователни успеха над Левски, Монтана и Черно море, а класирането за полуфиналите ще даде още повече самочувствие и увереност на играчите. Драмата срещу Черно море за пореден път доказва израстването на отбора. Петър Хубчев успя да изгради един отбор с ясно очертан облик. Берое се научи да преживява загубите и да става все по-силен след тях. Това е най-важният урок във футбола, защото без загуби няма как да стане. Много важно е да може да преживяваш пораженията, да взимаш необходимите поуки и да ставаш по-силен след тях.

С класирането си за полуфиналите за Купата на България, Берое направи много силна заявка. Старозагорци заедно с Литекс са единствените два отбора, които към момента са замесени, както в борбата за титлата, така и в битката за купата. Пред заралии тепърва предстои трудното, а то е да отстояват позициите завоювани към момента. Независимо какво ще отреди жребият, Берое е на две крачки от финала, което изглежда като най-реалистичната цел пред тима за сезона.

Берое даде много силна заявка в края на календарната година. Много е важно отборът да продължи развитието си и да не лежи на постигнатите резултати по време на паузата в първенството, защото има трески за дялане, не е като да няма. Берое положи добри основи на половината на сезона и до края трябва да ги отстоява, а защо не, да се мисли и за нещо по-сериозно...