Левски надигна глава. Успя бавно, но сигурно и заслужено да се изкачи в класирането. „Сините“ натрупаха три поредни победи и сега са близо до момента, в който могат да върнат публиката на своя страна.

Георги Иванов очевидно успя да спечели футболистите, които сам селектира без пари, през последните месеци. Специалистът остана последният, който вярва в тези играчи. Дали това е правилно или не, времето ще покаже, но е факт, че „сините“ играят и за треньора си. Гонзо вече започна да оформя своя стартов състав, а за да е стабилен един отбор, трябва да има изградено ядро. На мнозина може и да не им е приятно, но фигурата се казва Владимир Гаджев. Националът е футболистът с най-висок рейтинг. Юношата на клуба изглежда достатъчно зрял, за да поведе останалите.

Стартът беше доста труден, но е видно, че Левски започва да напипва верния ритъм. Тимът има своите недостатъци и откровени липси. Въпреки това, реален поглед върху мачовете показва, че за девет кръга Левски почти не е надиграван на терена. „Сините“ бяха смазани от Литекс. Паднаха от ЦСКА след първия удар в своята врата, въпреки че доминираха през първата част, а поражението от Берое дойде след груби вратарски грешки. Хиксът с Локомотив Пловдив стана факт след единствения точен шут в рамките на вратата. Съставът от „Герена“ направи много подаръци в първите седмици от шампионата. По-късно късметът се усмихна на Левски с няколко късни победи. Така бяха надвити Ботев Пловдив, Черно море и Славия.

След мача в Хасково агитката за първи път от много време скандира в чест на Георги Иванов. Хората явно бяха доволни нищо, че съперникът беше между скромен и безобразен. Феновете видяха един отговорен отбор, който настъпи опонента си, не се огъна на лошия терен и си тръгна като убедителен победител от Хасково.

Който е видял физиономиите на „сините“ след мача, ще разбере защо твърдим, че Гонзо е спечелил доверието на играчите. Иванов влезе под кожата на своите подчинени и то в труден момент. Парите са кът, а Батков забави достатъчно заплатите. Това извади на преден план някои ценни качества, които Георги Иванов безспорно притежава. Треньорът убеди футболистите си да стиснат зъби. Орисията му е такава, че обикновено работи в Левски, когато там няма пукната пара.

Отборът е настроен да играе за победи, но сега има нужда от помощ. На практика, от началото на сезона Левски не е имал нормално домакинство. Три от срещите на „Георги Аспарухов“ се изиграха без публика, защото клубът бе наказван. Реално първият мач с повечко фенове по трибуните ще е срещу Лудогорец.

Георги Иванов сподели, че отборът му ще чака с нетърпение мача срещу шампионите. Това не е някакво изхвърляне от страна на пловдивчанина. Левски ще си свери часовника с основния часовникар в първенството. Трудно може да се оспори, че „зелените“ са единицата за качество в А група. След девет кръга е наивно да се гледат точки, отбелязани и допуснати голове. Нивата е много дълга и тепърва класата на отделните отбори ще си казва думата. Този мач е златен шанс за Левски да си оправи самочувствието, което от доста месеци е разклатено.

Евентуална победа над Лудогорец обръща сезона на Левски. Запалянковците ще повярват в отбора си, а когато „сините“ имат самочувствие, стават коварни. Трите точки срещу проекта от Разград са тежка задача. Шампионите вече влязоха в друго измерение, но именно това ще даде гигантски стимул на „сините“. Той ще идва от трибуните и ще е заразен за момчетата на терена. Колкото и големи професионалисти да бъдат футболистите от Лудогорец, поне част от едното им око ще гледа към най-великия мач в цялата история на клуба – този с Реал Мадрид. Целият свят гледа, когато „балета“ играе. Името на съперника не е от особено значение, когато Кристиано стъпи на терена, но това е друг въпрос.

Левски има една отговорна задача преди следващото си домакинство. Гостуването на Спартак Варна е по-стратегическо от мача за първенството. Може да звучи смешно, но е така. Левски е длъжен да гони успех в турнира за Купата. Там задачата изглежда по-възможна, защото е наивно да се мисли, че Лудогорец ще отстъпи първата позиция в А група, а и тя в момента е заета от ЦСКА. Купата изглежда по-изпълнимата задача за Левски.

Не може да се отрече, че през последните седмици Вековният тим се сприятели с програмата. В немалка степен тя бе благосклонна. Домакинства на Черно море и Славия, а след това гостуване на слабака Хасково. Не бива да се подценява това, че „моряците“ и „белите“ бяха с нови треньори срещу Левски, а това е допълнителен стимул.

След Лудогорец пък се задават две срещи с отбори от втората шестица – Марек и Локомотив Пловдив. Може и да е клиширано, но мачът с шампионите може да се окаже ключът за по-траен син възход. Не говорим за титла и други „розови“ мечти. Идеята е Левски да бъде достоен конкурент. Да е фактор, с който останалите отново се съобразяват. Когато това се случи, ще кажем, че Левски вече е стъпил на крака. Ако и публиката застане плътно зад отбора, останалите да му мислят...

Всичко това не означава, че Левски е дръпнал, че клубът е организиран по-добре. „Сините” имат дълбоки проблеми, които ще бъдат премахнати много трудно. Съживяването е в отбора, а на високите етажи продължава да е някак си мъгливо и неясно.