Тимът на Славия приема Берое в определено един от най-интересните и завързани двубои от 5-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 19,30 часа и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg по традиция ще проследим развитието на мача минута по минута. В сайта също може да намерите видео от всеки един гол и всяка интересна ситуация в мача.
 
Двата тима направиха запомнящи се сблъсъци през миналата кампания, а очакванията за днешния мач също са големи.
 
Домакините, които не познават вкуса на победата от началото на сезона е efbet Лига, се намират в мини криза, която доведе до напускането на старши треньора Златомир Загорчич. Специалистът хвърли оставка след поражението с 0:1 от ЦСКА на стадион „Българска армия” в миналия кръг. Специалистът прекара забележителните за родните стандарти над 3 години начело на „белите” и води тима в цели 114 мача. Без никакво съмнение бившият български национал се превърна в най-успешния треньор на „Овча купел” през новия век.
 
В днешния двубой домакините ще бъдат водени от Мартин Кушев, който ще заеме мястото на напусналия Златомир Загорчич.
 
В тима на „белите” на проби продължава да бъде Олджай Алиев – голмайсторът на третодивизионния Марица Пловдив, а юношата на Левски Атанас Кабов парафира договор с клуба. По време на паузата за националните отбори пък Ивайло Димитров претърпя операция на коляното, която го вади от сметките до края на годината.
 
Ситуацията в Берое е далеч по-спокойна, имайки се предвид резултатите на „зелените” от началото на сезона. Тимът на Димитър Димитров има осем точки в актива си след четири мача, а в последния кръг старозагорци разбиха с 6:0 тима на Ботев Враца.
 
Добрата новина за гостите е, че съвсем скоро ще могат да разчитат на Душан Перниш на своята врата, въпреки информациите, че той ще напусне отбора. Карлос Охене също е на линия и ще може да играе в мача днес.
 
Александър Василев пък получи нелепа контузия в контролата с Хебър по време на паузата и не е сигурно дали изобщо ще попадне в сметките за визитата на Славия.