Централният защитник на Берое Теди Мезаг сподели, че Лудогорец и ЦСКА може да играят във френската Лига 1 и заяви, че нивото на българския шампионат е като в Лига 2. Французинът разказа как е избрал заралии и какво е преживял в Румъния.

„След провала ми в Румъния не бях играл шест месеца. Имах контакт с Берое чрез моя агент. Знаех, че е много стабилен клуб. Успях да получа информация за тях и подписах с тях. Целта ми първо беше да намеря отново игровия си ритъм. Мога да кажа, че нивото в България е като френската Лига 2. Има клубове като Лудогорец и ЦСКА, които имат нагласата да играят в Шампионската лига и са на ниво като отборите от Лига 1“, каза Мезаг.

„По време на пандемията бях с приятелката си. Имахме две срещи с отбора и чакахме да паднат ограниченията. Шампионатът е като в Белгия – с плейофи. Ние сме в шестицата и от края сезона остават само няколко мача. Притесненията бяха, че първенството можеше да не се доиграе. Целта ми е да рестартирам кариерата си и отново да играя във Франция или друго голямо първенство“, добави още той.

Защитникът на Лудогорец разказа и за кошмара, който е преживял в Румъния. „Отидох в Динамо Букурещ, който е един от най-големите клубове в страната. Сменихме трима треньори за три месеца. Последният не искаше да чуе за мен. Тогава лидерите на тима казаха, че трябва да напусна. Поисках да прекратя договора си, а те фалшифицираха подписа ми. Това беше кошмар и подадох жалба“, каза Мезаг.