Не е лошо да си мечтател, но понякога мечтите се превръщат в кошмар. Кошмарът на Берое се казва Арда. Цифрите го доказват. Историческото съперничество между двата отбора в efbet Лига не е чак толкова дълго, но определено е оцветено в „синьо“.

В досегашните 10 мача между двата отбора, този от Кърджали е печелил 8. Другите завършват наравно. Головата разлика пък е 14:4.

Странно или не, тази тенденция се пренася и в контролни срещи.

Берое и Арда се изправят един срещу друг в среща от 17-я кръг на efbet Лига.

Съдбата им в последните месеци изцяло съвпада със състоянието им в първенството.

Арда е на 9-о място в първенството, на пет точки от топ 6. Берое се намира на 13-а позиция.

Александър Тунчев разполага с млад, талантлив и широк откъм опции състав. В Берое е точно обратното. Игровата криза, която спохожда отбора, е сериозна. След идването на Николай Киров положението е същото. В последните шест мача старозагорци имат две равенства и четири поражения.

На хартия Арда е фаворит срещу Берое. Все пак „зелените“ разполагат с две тайни оръжия – едното е домакинската публика, второто е Николай Киров, водил съперника Арда в 50 мача и изградил самоличността на тима.

Под Аязмото за пети път ще се срещнат двама от най-добрите български треньори. Ще бъде ли нарушена инерцията в някой от двата клуба? Кой ще излезе победител, предстои да разберем. Можете да гледате срещата на живо по DIEMA SPORT в събота (5 ноември) от 17:30 часа. Всичко най-интересно четете в Gong.bg.