Бившият играч на Берое Ваня Джаферович излезе с публикация в социалните мрежи, в която коментира случващото се в тима на старозагорци. Както е известно, преди няколко дни стана ясно, че ТЕЦ „Марица Изток 2“ спира финансирането на „заралии“.

Stoyan Hristov / LAP.bg
27 снимки

Публикуваме поста на Ваня Джаферович без редакторска намеса:

Да взема и аз отношение по въпроса с любимият ми отбор Берое.

Ясно ми е, че някои неща не разбирам и че не съм достатъчно компетентен и да ги коментирам, но като обикновен човек и фен, смятам , че това е чист реваншизъм.

Когато се случи смяна във властта, всеки решашва да прави големи промени, да “оправя” държавата.

Мога да приема, че това е решението и че държавно предприятие не бива да финансира футболен клуб (въпреки че и това е доста деликатна и интересна тема), но да кажеш от днес за утре, че спираш да правиш каквото и да било свързано с тази дейност е тотално безумие.

ПФК Берое не са само футболистите от мъжкият отбор, а е и цяла детско-юношеска школа, в която тренират деца от целият район около Стара Загора (а и не само), техните треньори и служителите на клуба. Да, някои ще кажат, че в Берое, от много години, не е излязъл футболист от тази школа, но това няма никакво значение. Футболът е повече от самата игра, от медал, от успех, от победа.

Футболът е всичко, защото възпитава, защото ни учи на приндлежност, на принципи, да будем отговорни, никога да не се предаваме, както и да губим с достойнство, да обичаме, но да не мразим.

А футболът в Стара Загора е Берое, винаги ще бъде само Берое и докато ни има нас беройци, все ще се справим, защото за нас Светът е Берое!