Анонсираните от треньора Николай Киров промени в Берое през зимата ще бъдат финансирани с очакваните приходи от трансфера на звездата на тима Абубакар Тунгара. Малиецът може би ще изиграе последния си мач под Аязмото днес, пише „Мач Телеграф“. Той се завръща след наказание и след критиките, които Белия отправи към атакуващите си футболисти след загубата във Враца, най-вероятно ще го видим на върха на атаката вместо Луизиньо.

Публична тайна е, че Тунгара вече е договорен с ЦСКА 1948 и само много по-добра оферта от чужбина може да провали трансфера му при „червените“. Интересното е, че и самият Киров е гарантирал пред бившите си работодатели, че Тунгара има качествата да вдигне сериозно класата на всеки български клуб.

start-photo.bg
82 снимки

Нищо чудно именно днешният двубой да е последният за Тунгара под Аязмото. В последния кръг от първенството за годината Берое гостува на Локомотив София. След това предстои визита и в Перник на Миньор за SESAME Купа на България. При евентуален успех последният двубой за 2022-а година, който Берое ще трябва да изиграе, вероятно ще е именно срещу ЦСКА 1948 в Стара Загора, но участието на Тунгара в него още от сега е под въпрос в контекста на преговорите за трансфер.   

Иначе набелязаният от екипа на Димитър Димитров – Херо и привлече от Петър Колев миналото лято футболисти продължава да има с два гола повече, отколкото всички останали негови съотборници заедно. Тунгара е вкара 7 от 12-те попадания на „зелените“ в настоящия шампионат. 75 процента от тях са вкарани в Стара Загора, а точно в половината от мачовете си Берое не е успявал да порази вратата на съперника.