Наставникът на Берое Александър Томаш прие спокойно недоволството на старозагорските фенове след поражението с 1:2 у дома от Славия в 13-ия кръг на първенството. Специалистът отдаде поражението на факта, че – по негови думи – „твърде много играчи са в зона на комфорт” и заяви, че е готов още утре да се раздели с някои от тях, ако това ще има положителен ефект.

„В България е така – от „осанна” до „разпни го” е много тънка разликата. Причините са много, че не успяхме да изглеждаме така, както искахме. Допуснахме 2 удара към нашата врата, от които паднаха двата им гола. Имаха и 3 корнера Славия. И ние не отправихме кой знае колко изстрели. Най-големият проблем е, че много лесно допускаме голове. Видях скованост у някои играчи, която не ми хареса”, заяви Томаш пред DIEMA SPORT.

„Трябва да извадим тези футболисти от зоната им на комфорт. Може би някои трябва да си тръгнат още днес. Аз не искам живуркане. Не ми харесва да живуркаме. Двамата ни крайни защитници не бяха толкова активни, но нормално – те за първи път играят с нас. Най-голямата причина за загубата е у нас. Днес си го позволявам пак – безобразни бяха хората, които ръководеха мача. 3 минути продължение… Това не бива да ни оправдава. Има много футболисти в зоната си на комфорт в Берое, това трябва да го променим веднага.”

След края на срещата голяма част от привържениците на стадион „Берое” съвсем ясно призоваха за оставката на специалиста.

„Аз разсъждавам по много по-различен начин. Аз съм спокоен. Най-важното е сърцето. Сърцето е много важно нещо. Най тъмно кога е?”

„Много лесно можем да се оправдаваме – болни, контузени. Днес Душан игра с проблем. Аз винаги съм човек, който търси причината в себе си. Знам колко работим, знам колко искам, знам екипът ми как работи. Въпросът е кога ще дойдат резултатите. Да, тази продукция днес не ми хареса днес, както и мача срещу Царско село. И в другите си мачове бяхме водещият отбор. Защо не победихме? Заради много хора в зоната на комфорт.”

„Всеки треньор, когато е назначен, той е и готов да си тръгне. Аз работя със сърце и душа за Берое, но съм готов да си тръгна. Има хора, които да го направят. Въпросът е в други неща – като манталитет… От много време ги говоря тези работи, ще видим”, завърши Томаш.