Треньорът на Берое Александър Томаш е отклонил две предложения от клубове от върховете на българския футбол през лятото, разкрива "Тема Спорт". Според изданието наставникът е отказал категорично първото предложение, което му било отправено през май в телефонен разговор.

Второто е било отправено от друг клуб през юли и е оставено с отворен край, като може да настъпи развитие в паузата за националните отбори. Томаш има записана неустойка в договора с Берое и клуб, който го иска преди изтичането му, трябва да плати.

40-годишният Томаш е най-проспериращият млад треньор у нас. Кариерата му се развива постепенно, без да се пропускат отделни етапи и резки движения. Той води втородивизионният Банско,след което направи фурор с Верея, а от 27 месеца е начело и на Берое.

В Стара Загора Томаш има голямо влияние по спортно-технически и селекционни въпроси и няма намерение да отстъпва от вижданията си, където и да отиде. В момента той е амбициран да изведе Берое до участие в евротурнирите. Заралии са се прицелили в третото място в първенството и спечелването на Купата на България.