Берое приема Спартак Варна в мач от 33-ия кръг на 33-ия кръг на efbet Лига. Срещата под Аязмото е днес от 20:15 часа и е с огромен залог в битката за оцеляване в елита. 

Към момента заралии дишат малко по-спокойно, след като заемат второ място в групата, определяща изпадащите. Отборът на Николай Киров има 30 точки. При успех днес "зелените" ще се спасят от директно изпадане и ще имат сериозен аванс пред отбора, който ще играе бараж. 

Спартак няма друга алтернатива освен победата. "Соколите" са последни с 21 точки при три оставащи мача до края на сезона. Равенство не устройва кой знае колко отборът на Димитър Димитров, но победа ще върне шансовете им за спасение. 

Николай Киров ще разбере в последния момент дали ще може да използва нападателя Вини Трибуле, който лекува контузия. Белия няма други проблеми около своя състав и ще може да избере най-доброто. 

В същото време Димитър Димитров отново не успя да запълни групата на своя отбор. Аут заради контузии са Луан да Силва, Родни Антуи и Иван Дичевски. Наказан е Румен Руменов. Очаква се на неговото място в стартовия състав да започне Даниел Начев, който се включи много силно при победата с 2:1 над Хебър. 

Главен съдия на мача е Иво Андреев.