Отборът на Черно море успя да постигне безценна победа с 1:0 срещу състава на Берое в последен мач от днешната петъчна програма на efbet Лига. Леандро Андраде отбеляза победното попадение за домакините в 74-та минута, като двубоят иначе беше почти изцяло лишен от някакви интересни моменти. 

LAP.bg
24 снимки

Двубоят започна доста пасивно, въпреки че варненци имаха доста повече притежание върху топката. В 16-та минута дойде и първия точен удар в мача. След извеждащ пас към Пабло Гарсия испанецът излезе сам срещу Генадий Ганев, но стражът успя да излезе и да избие топката в точния момент. 

Темпото продължи да не е твърде високо, но Черно море натискаше все по-активно. В 27-та минута, след атака по левия фланг, Леандро Андраде преодоля пазача си и качи топката на крака на Евгений Сердюк, чийто удар обаче беше спасен с вещина от Генадий Ганев. 

Три минути по-късно Даниел Димов се извиси след изпълнение на ъглов удар и след рикошет в главата на Мартин Камбуров Ганев отново трябваше да се намесва, за да изчисти в корнер. 

Второто полувреме беше още по-скучновато от първото, като първият удар за Берое в мача се оказа и добро положение. В 64-та минута, след флангова атака и центриране на Александър Василев, Джонатан Перейра се оказа на хубава стрелкова позиция от около 15 метра, но се провали в опита си да уцели вратата на Георги Георгиев. 

Двубоят изглежда, че отиваше към трето нулево реми за деня, но всичко се промени 15 минути преди края на сблъсъка. В 74-та минута, след чудесна многоходова атака по десния фланг на нападението за Черно море, Виктор Попов успя да намери с отлично подаване Леандро Андраде на дузпата, а бразилецът разстреля Ганев за 1:0. 

До края на мача заралии опитаха да натиснат и се настаниха в полето на Черно море. Въпреки това обаче стигнаха едва до един много неточен удар на Абубакар Тунгара. Варненци обаче бяха отлични до края и взеха три точки, с които се настаниха убедително в топ 3. 

Черно море - Берое 1:0

1:0 - Леандро Андраде (74)

Стартови състави:

Черно Море: 25.Иван Дюлгеров, 6.Виктор Попов, 3.Живко Атанасов, 28.Влатко Дробаров, 27.Даниел Димов, 2.Цветомир Панов, 71. Васил Панайотов, 23. Пабло Гарсия, 15.Леандро Андраде, 17.Велислав Василев, 9.Евгений Сердюк

Старши треньор: Илиан Илиев

Берое: 33. Генадий Ганев, 5.Омар Сако, 6.Александър Цветков, 9.Мартин Камбуров, 10.Даниел Генов, 17.Реян Даскалов, 19.Александър Василев, 21.Кийлън Лебон, 26.Камен Хаджиев, 27.Абубакар Тунгара, 43.Джонатан Соуза

Старши треньор: Петър Колев

Стадион: "Тича", Варна

Рефер: Валентин Железов