Само три победи, две равенства и притеснителните седем загуби. Така изглеждат показателите на Берое в първите 12 кръга от шампионата и със сигурност Николай Киров и компания ще искат да подобрят точковия си актив в следващите двубои. Още повече, че в три от последните си четири мача за първенство „зелените“ загубиха без да отбележат гол. И със сигурност, темата за отбелязване на попадения са превръща в доста деликатна за старозагорци, а на това мнение е и капитанът Симеон Мечев.

„Създаваме малко в атака, малко по-агресивни трябва да бъдем. По-концентрирани пред гола. И по-настоятелни, за да можем да отбележим гол. Няма как да искаме да победим без да отбележим гол“, сподели Симеон Мечев за предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT.

Често, когато даден отбор има проблем с отбелязването на гол, фокусът се насочва към статичните положения. Още повече, че в Берое имат необходимите изпълнители и в двата компонента, центриране и завършващ удар.

„Статичните положения са силно оръжие. В един мач се получава, друг път не. Работим доста по този компонент на играта. Ще се получи. Работим здраво, няма какво да навеждаме главата“, каза още капитанът.

„Левски е доста силен отбор, но почти нямаха голово положение в мача, ще работим да създаваме повече ние“, добави Мечев.

Третото предизвикателство пред треньора Николай Киров е гостуване на Пирин Благоевград.

„Няма да се оплакваме от умора. Отиваме в Благоевград с мисълта единствено да победим, ще стане здрав мач и който пребори, ще победи“, завърши лидерът на Берое.