Техническият директор на ДЮШ на Берое Яспер де Мюнк по спешност се завърна в Нидерландия. Решението му бе продиктувано от нарастващата пандемия и по молба на своето семейство. Това доведе до предсрочно прекратяване на договора му с клуба. Той започна работа в школата през месец август 2019 г. В знак на съпричастност и добрите взаимоотношения с Берое и своите колеги той изпрати писмо, за да сподели своите впечатления и се обърне към всички деца от школата и феновете.

Ето какво написа той:

"Скъпи колеги и фенове на Берое,

Искам да ви информирам, че след консултация с г-н Русев взех решение да се завърна в своята родина Нидерландия. Причината за това е молбата на моето семейство да бъда с тях в тази трудна и опасна за всички ситуация. Благодаря на г-н Русев за разбирането и възможността на се завърна у дома с един от последните полети. Ние се разбрахме да прекратя своя договор и само бъдещето ще покаже какво ще се случи след този тежък период. При възможност ние бихме могли да подновим своята работа заедно.

Искам да споделя, че за мен бе чест да работя за този прекрасен клуб и да помогна за израстването на школата. Беше интересно предизвикателство да приложа Холандската методика на работа, заедно с българския метод. Беше трудно да създадем нужната съвместимост, но първите стъпки бяха направени.

През последните 8 месеца имахме и трудни периоди, а най-тежкия бе раздялата ни с Петко Петков. Той бе истински мой приятел по време на престоя ми. Виждах неговата подкрепа в своята работа. Той винаги се опитваше да помогне и ми разясни основните неща за българския футбол, традиции и култура, както и за разликите с Нидерландия. Заедно с Борис Киров винаги ми разказваха и за славната история на Берое. За мен те са истински легенди на футболната игра! Където и да отидехме заедно винаги виждах уважението на хората към тях и добротата, с която те общуваха. Наистина, легендите не умират и Петко Петков завинаги ще остане в моето сърце.

Искам да благодаря на всички хора, с които работих през тези месеци - от хората, които се грижеха за тревната настилка до хората в клубния офис. Всички те винаги се стараеха да ми помагат. Искам да благодаря специално и на всички треньори, с които работих. На администратора на школата Евгени Иванов, който винаги ми помагаше в общуването. Той също е запознат с методиките ми, защото превеждаше на всяка моя среща с треньорите от школата.

Искам да пожелая на всички деца от школата бляскаво бъдеще. Всеки един от тях има своя шанс да стане професионален футболист ако продължава да работи усърдно, да следва целите си всекидневно и се опитва да подобрява своите качества във всяка упражнение и мач. Ако следвате всичко това, вие имате чудесен шанс да се реализирате.

Специални благодарности и за всички родители на децата от школата. Възхищавам се на всички вас, за подкрепата към вашите деца. Вие неизменно бяхте до тях във всяка тренировка и двубой. Това ще помогне да следват мечтите си. Благодаря ви и за приема и уважението към мен, което несъмнено показахте.

Обръщам се и към всички фенове на Берое! Гордейте се със своя славен клуб и красив град. Стара Загора е наистина едно прекрасно място за живеене. Искам да пожелая и помоля всички фенове да бъдат на стадиона, да подкрепят своя любим отбор. Несъмнено съвсем скоро ще може да аплодирате и играчи от школата на клуба. В школата има достатъчно таланти и съм убеден, че тези дни са скоро. Подкрепяйте сегашните си идоли и обърнете внимание на бъдещето, което е в децата от школата.

В края на своето обръщение искам да ви помоля да се пазите и следвате препоръките за борба с Covid-19. Това е сериозен проблем по целия свят. Надявам се да бъдете здрави!"