Валентин Грудев коментира рекорда на Мартин Камбуров и бъдещето на клуба от Стара Загора. Шампионът със заралии от 1986 година, който е и член на Съвета на директорите в клуба е сред гостите на празненството на Мартин Камбуров в Гранд хотел "Пловдив".

"Камбуров даде предостатъчно за Берое! Много се радвам, че с нашия отбор постигна този феноменален рекорд. Няма да бъде постигнат от друг футболист. Дай боже да има и други такива футболисти, все по-малко остават“.

„При създалата се обстановка, която е надвиснала над Берое, може да останем без финансиране. Ще имаме допълнителен разговор с него. Всички искаме Мартин да продължи да играе още половин година в Берое, но клубът и друг път е бил в труден момент“, заяви Грудев.

„Правителството мисля, че ще прояви разум и ще остави финансирането, може би постепенно, докато се стабилизират нещата. Има интерес от чужбина, общината също няма да изостави клуба“.

„Трябваше по-умно да се подходи, отборът е собственост на правителството, не е добре да се каже "оправяйте се". Шампион съм с този отбор и знам какво значи да си обичан от цял град и околностите, феновете няма да позволят да се потъпква по този начин отбора“, продължи той.

„Държавата помага по един или друг начин на други клубни собственици! Зимна подготовка ще има, ясно е. Ако трябва лични средства ще съберем, но ще отидем в Турция", завърши Грудев.