Берое и Арда завършиха 1:1 в първи мач от деветия кръг на efbet Лига. Омар Камара (32-дузпа) вкара за домакините, резервата Жуниньо (79) се разписа за тима от Кърджали с магическо изпълнение. Старозагорци пропиляха една дузина възможности пред вратата на съперника, а в края на срещата феновете поискаха оставката на треньора Петър Колев. 
Двубоят започна динамично с интересни атаки и към двете врати. Първото положение за гол дойде в 7-ата минута пред вратата на гостите. Кийлън Лебон центрира фалцово в наказателното поле, топката прехвърли няколко играчи и тупна коварно пред Иван Караджов. Стражът обаче внимаваше и с чудесна реакция изби.
 
В рамките само на две минути двата отбора получиха правото да изпълнят преки свободни удари от добри позиции, но първо Спас Делев, а след това и Реян Даскалов не успяха да преодолеят стените от играчи на съперника. 
 
В 29-ата минута съдията Иво Андреев посочи бялата точка в наказателното поле на Арда и си навлече гнева на гостите. Иван Караджов излезе да избие центриране от корнер, но бе изпреварен от Алиун Фал. Футболистът на Берое отправи неточен удар с глава, а в същия момент бе ударен от вратаря на Арда. След дълги разправии и проверка с ВАР, дузпата бе потвърдена и изпълнена от Омар Камара, който не трепна и откри резултата - 1:0.

Попадението изнерви гостите, които трудно намираха верния път към вратата на съперника. В заключителните минути на първата част по левия фланг се разигра Кийлън Лебон, който бе неуловим за защитата на Арда. В добавеното време вратарят Караджов показа чудесен рефлекс и изби с една ръка удар на Лебон.
 
Втората част започна с хубав пробив на Лебон, но Фал и Камара не успяха да стигнат до центрирането му по земя. Страхотна изява на Караджов в 57-ата минута остави гостите в мача. Най-активният на терена Кийлън Лебон се освободи от Тонислав Йорданов, завъртя се и отправи коварен шут в долния ляв ъгъл, но стражът на Арда се разтегна и изби в корнер. Четири минути по-късно груба грешка на капитана на Арда Пламен Крумов позволи на Тунгара да напредне и да излезе сам срещу вратаря Караджов. Стражът обаче и този път показа класа, избивайки опита на футболиста на Берое да го прехвърли.
 
Резервата на гостите Жуниньо развижи играта на Арда и спокойствието пред Генадий Ганев приключи. В 66-ата минута той пропусна хитро към Спас Делев, но ударът на национала беше блокиран. Две минути след това Тонисла Йорданов се размина с топката в непосредствена близост до голлинията на домакините.
 
В 79-ата минута домакините бяха попарени от Жуниньо. Бразилецът овладя елегантно дълъг пас на Алекс Петков пред наказателното поле на Берое и с фантастичен удар не остави шансове на вратаря Ганев - 1:1.

В последните минути да вади кестените от огъня бе призован ветеранът Мартин Камбуров, но и това не помогна на домакините. Беройци опитаха няколко удара, но без да застрашат сериозно вратата на Арда.

 
БЕРОЕ - АРДА 1:1
 
1:0 Омар Камара (32-дузпа)
1:1 Жуниньо (79)
 
БЕРОЕ: 33 Генадий Ганев, 2 Стив Фуртадо, 5 Омар Сако, 6 Александър Цветков-капитан, 19 Александър Василев , 17 Реян Даскалов, 30 Серкан Юсеин, 11  Алиун Фал, 21 Кийлън Лебон, 27 Абубакар Тунгара,  99 Омар Камара
Резерви: 1 Нордин Бакер, 2 Джуниет Али, 9 Мартин Камбуров, 10 Даниел Генов, 15 Георги  Динков, 16 Симеон Мечев, 77 Божидар Пенчев
Треньор Петър Колев
 
АРДА: 12 Иван Караджов,  8 Милен  Желев, 24 Алекс Петков, 71 Пламен Крумов-капитан, 11 Александър Георгиев, 4 Милен Стоев,  77 Илия Юруков, 80 Лъчезар Котев, 9 Спас Делев, , 17 Иван Коконов, 98 Тонислав Йорданов
Резерви: 36 Васил Симеонов, 10 Светослав Ковачев, 18 Слободан Рубежич, 19 Румен Руменов, 25 Давид Кики, 37 Жуниньо, 81 Атанас Зехиров
Треньор Георги Чиликов
 
Съдия Иво Андреев
 
Стадион "Берое", Стара Загора