Елитният аржентински Индепендиенте Ривадивия е изпратил оферта за звездата на Берое Себастиан Вия, пише реномираният аржентински журналист Сесар Луис Мерло. Информацията гласи, че южноамериканският клуб иска да купи процент от правата на крилото. 

„Себастиан Вия е все по-близо до това да се завърне в аржентинския футбол. Всичко с футболиста е договорено, като остават да бъдат уточнени само някои детайли. В същото време се водят преговори с Берое за трансфера на колумбиеца. Очакванията са Вия да подпише с Индепендиенте Ривадавия през следващата седмица“, пише Сесар Луис Мерло.

„От Индепендиенте са изпратили официална оферта към Берое в последните часове, като аржентинският клуб иска да купи процент от правата на Вия. Бившият футболист на Бока Хуниорс е заинтересован от възможността да се завърне да играе в Аржентина“, добавя още той. 

Ако двата клуба се разберат, то 28-годишният футболист трябва да премине медицински прегледи през следващата седмица и да подпише с Индепендиенте Ривадивия. 

Колумбиецът беше договорен за Лудогорец, но "орлите" в последния момент отказаха сделката. В последните дни в Южна Америка се заговори, че интерес към крилото имат бразилските Сантос и Атлетико Паранаензе, но и двата клуба отрекоха информацията. 

През миналия сезон Вия изигра 11 мача за Берое, в които вкара 5 гола. Неговият договор със старозагорци е до лятото на 2026 година.