Берое приема Арда в първи мач от деветия кръг на efbet Лига. Двубоят стартира в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от сблъсъка в Стара Загора.

Интересен ще бъде двубоят на резервните скамейки, където един срещу друг ще се изправят доскорошните помощници на Димитър Димитров – Павел Колев и Георги Чиликов.

През седмицата заралии постигнаха убедителна победа в турнира за Купата на България с 6:0 на 1/16-финалите срещу Розова долина. Жребият отреди „зелено-белите“ да се изправят срещу Черно море в Стара Загора.

Очаква се Мартин Камбуров да се завърне в състава, след като пропусна гостуването на Ботев Пловдив в миналия кръг и двубоят за купата. Нападателят бе награден след счупването на рекорда на Петър Жеков от Община Стара Загора за развитието на футбола в града.

Берое се отказа от привличането на каращия проби Марко Ферукоски.

От своя страна Арда се класира за 1/8-финалите за Купата на България с класически успех над Ямбол с 3:0. В тази фаза на турнира кърджалийци ще повторят сблъсъка от миналогодишния финал срещу ЦСКА, който загубиха с 0:1 на стадион „Васил Левски“.

До последно под въпрос за двубоя в Стара Загора ще бъде Иван Тилев. Треньорът на Арда Георги Чиликов заяви, че в момента не мисли за изграждане на стил, а за заздравяване на резултатите.

Тимът от Кърджали може да се похвали, че спечели и петте си мача срещу Берое в елита, като в последните четири не допусна и гол.