Обстановката в Берое отново е пред експлозия, сочат последните събития в клуба от Стара Загора, според „Мач Телеграф“. Само три седмици преди началото на първенството „зелените“ са изиграли само една контрола. Втората бе прекратена от гневни привърженици и родители на деца от школата, а третата срещу Спартак Плевен бе отложена. Причината за напрежението отново е финансова. Юношеската школа на практика вече не съществува, след като бе напусната от тримата треньори заради липсата на бюджет. Първият отбор тренира, но наставникът Хосе Луис Ачиари настоява за по-бързо решаване на проблемите, за да може Берое да влезе в някаква форма за началото на първенството.

Според различни източници футболистите отново имат да получават заплати за миналия сезон. Неслучайно в последните седмици се появи слух, че от футболната ни централа са се свързали с втородивизионния Марек и са го предупредили да се готви за участие в елита. Това бе отречено официално от ръководството на дупничани, но не е изключено в последния момент Берое наистина да откаже участие в първенството и да трябва да спешно да му се търси заместник. Такива са подозренията и на някои от феновете в Стара Загора. Някои от тях публично твърдят, ча заралии отиват от следващия сезон в окръжните групи.

Големият проблем пред Банато е казусът със звездата Себастиан Вия. Оказва се, че няма отбор, който да е готов да плати сериозни пари за иначе много класният футболист. Причината са неговите съдебни разправии в Аржентина. Има вероятност колумбиецът да влезе зад решетките за дълго време, въпреки че се твърди, че се е разбрал с властите в Буенос Айрес. Той наистина се е договорил с прокуратурата, но окончателното решение ще бъде взето от съда.

В крайна сметка вторник може да се окаже Видовден за Берое, тъй като тогава в 18 часа на стадиона предстои среща между Ернан Банато и родителите на перспективните беройски деца и юноши, след която би трябвало да стане ясно каква ще е посоката на развитие на школата на клуба.