След първите три мача от новия сезон 2019/2020 в efbet Лига Берое и Дунав имат сходни показатели – 3 точки след 1 победа и 2 загуби. Този почти пълен паритет (старозагорци имат един отбелязан гол повече в сравнение със съперника) вещае много интересна съботна вечер на стадион „Берое” в 4-ия кръг.

Срещата стартира в 21 часа и ще можете да проследите нейното развитие минута по минута в GONG.BG. В същото време тя ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Преди началото на мача Берое заема 9-ото, а Дунав – 11-ото място във временното класиране. Може би неочаквано за мнозина тимът на Александър Томаш е този, който допусна две поредни поражения, докато Дунав успя да прекъсне трудното начало на сезона с 3:1 над Царско село в миналия кръг.

Конфузното поражение с 1:3 от Арда Кърджали доведе до спешни решения в лагера на Берое. Освободен беше естонският централен защитник Никита Баранов, а на негово място пристигна доказан боец като Виктор Генев. Тепърва ще се разбере дали старозагорци ще предложат договор на гвинейския полузащитник Ибрахима Конте, който кара проби. Иначе Берое ще бъде без трима контузени за срещата с Дунав – Педро Еуженио, Вандерсон и Георги Ангелов.

Дунав от своя страна няма кадрови проблеми, като има информации, че тимът е близо до сделка за нов централен защитник.

Мартин Камбуров все още не е открил головата си сметка през сезона. След първите 3 кръга на миналото първенство имаше вече 2 попадения за беройци, като се е разписвал в 17 от досегашните си 18 сезона в елита.

За Дунав Русе може да натежи фактът, че тимът няма победа над старозагорци, откакто се завърна в елита през сезон 2016/17 г. – 4 равенства и 2 загуби в 6 срещи.

Все пак новите попълнения на Дунав от Витоша взеха участие във всеки от 4-те гола на русенци в последните им 2 двубоя – Ивайло Лазаров записа попадение и асистенция срещу Царско село, Стефан Христов добави 2 голови паса срещу Ботев Пд и царете, като подаде и за автогола на Мартин Кавдански.