Наставникът на Берое Петър Колев бе доволен след минималната победа с 1:0 над Локомотив София в мач от първия кръг на efbet Лига. Според старши треньора тимът има нужда от време, за да се обиграе, тъй като има 12 нови състезатели, от които петима са взели участие в днешната среща.

"От резултата съм доволен. Знаехме, че ще е труден мачът. Локомотив успяха да се подсислят с определени единици. Аз не ги смятам за новак, защото те са фактор в българаския елит. Благодарен съм на играчите, че се вложиха максимално. Първото полувреме го отдавам на напрежението. Второто значително подобрихме играта си. Не можахме да създадем чисто голово положение. В мача ситуациите бяха малко, но се радвам, че успяхме да вкараме една", започна той.

За червения гола на Мартин Камбуров, който е едва на едно попадение от вечния голмайстор в елита Петър Жеков:

"Той си има амбиция и лична цел. Ще я постигне до края на годината. Само може да му пожелаем да се върне за по-другия мач. Надявам се, че хората, които ще играят, ще се справят добре."

"Имахме тежко лято. 13 напуснаха поради различни причини. От 12-те нови днес бяха на терена 5. От основния състав бяха само двама. Този отбор има нужда от време да се обиграе. Предстои ни още доста работа. Събрах момчетата и им кзах, че са положили необходимите усилия. Надявах се най-опитните да излязат и да го няма това напрежение. При някои се получи", допъни още специалистът.