Старши треньорът на Берое Петър Колев бе доволен след минималния успех с 1:0 над Ботев Враца в мач от петия кръг на efbet Лига. Той коментира и 253-ия гол на Мартин Камбуров в българския елит, с който изравни рекорда на Петър Жеков, но и разкри притесненията си, че за определен период от срещата неговите възпитаници са изгубили контрол.

"Малко съм със смесени чуства. След 2 загуби трябваше да спечелим задължително. Футболистите го осъзнаха. През първото полувреме имахме тотален превес. Добра игра за първа и втора топка. Повече трябваше да натиснем по десния фланг. За наше щастие в началото на втората част си изработихме ситуация за гол. Да честитим 253-ия гол на Мартин Камбуров. Не че имаше нещо пред нашата врата, но контролът за определен период изчезна. И на контраатака имахме доста добри ситуации да затворим мача. С течение на времето този резултат психологически подтискаше играчите", сподели той.

"Имахме идея да излезем по-агресивно. Враца е най-неприятният противник след 2 поредни загуби. Изключително компактно се придвижва. Компенсират неопитността. Буквално се бият по терена", продължи наставникът.

За Мартин Камбуров:

"Беше полезен. Той не е на 100%. Прави му чест, че изкара 90 минути на нужното ниво. Като голмайсторски нюх и лидерски качества, няма как да ги изгуби. Учудващо за мен издържа до 95-ата минута", допълни още специалистът.