От Спортно техническата комисия към Българския футболен съюз официално обявиха отлагането на следващите два мача на Берое, където в последните дни бяха установени над 10 случая на коронавирус на играчи. Заралии трябваше да приемат Монтана на 22 ноември, както и Левски на 28 ноември, но тъй като карантината на първите, дали положителна проба изтича на 30 ноември, двубоите са отложени. Тимът на Димитър Димитров-Херо не изигра и мача си от 11-ия кръг на efbet Лига срещу Царско село преди паузата заради многото заразени при столичани.

"На база представени индивидуални PCR-тестове на състезатели и служебни лица от ПФК „Берое“ СЗ, Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Covid-19 са повече от 10професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ПФК „Берое“ СЗ, срещата от XIII-ти кръг на Първа лига, между отборите на ПФК „Берое“ СЗ и ПФК „Монтана 1921“ Мн насрочена за 22.11/неделя/2020 г се отлага.Карантината на първите състезатели показали положителна проба за Covid-19 изтича на 30.11.2020 г. Предвид на това, срещата от XIV – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Берое“ СЗ - ПФК „Левски“ Сф –насрочена за 28.11/събота/2020 г се отлага.

Датите за изиграване на отложените срещи ще бъдат уточнени допълнително", пише в официалния сайт на БФС. Все още продължава да има яснота около дербито между ЦСКА и Левски, като почти сигурно мачът ще бъде отложен и така и "сините" ще имат пауза от позти един месец без футбол.