Отборът на Берое може и да не задоволи старши треньора си Александър Томаш при последните си мачове, но в редиците на заралии има поне един футболист, към който наставникът трудно може да има забележки. Централният нападател от Швейцария Зоран Йосипович направи обещаващ старт на кариерата си под Аязмото, като вече има 3 гола в 3 мача.

23-годишният бивш кадър на Ювентус пристигна в Берое през лятото и веднага зае титулярно място в атаката. Това се и очакваше предвид сериозната възраст на Мартин Камбуров, който още към края на миналия сезон призна, че вече ще има ролята на жокер в срещите на тима.

„Чувствам се много добре и много щастлив тук. Започвам да свиквам с обстановката в отбора. Млад съм и имам още много да уча във футбола. Имам отличен пример пред себе си в лицето на Мартин Камбуров, който е легенда на българския футбол. Опитвам се да „открадна” каквото мога от него, защото това ще ми помогне да израсна”, коментира Йосипович пред DIEMA SPORT.

„3 гола в първите 3 мача? Не мога да кажа, че съм го очаквал, но не бих казал и обратното. Аз съм нападател и това, в крайна сметка, е моята работа. Щастлив съм, че стартирах престоя си в България с няколко попадения.”

„Не знаех много за футбола тук, преди да пристигна. Когато разбрах за интереса на Берое, изгледах няколко техни мача от миналия сезон. Видях, че става дума за силен отбор, който умее да пресира и да играе атакуващо. Разбира се, бях чувал за Левски и ЦСКА, които всяка година играят в евротурнирите.”

„Треньорът ми помага много, откакто пристигнах. Разговаряме често и ми дава ценни съвети как да подобрявам качествата си. Смятам, че той е един много добър специалист.”

„Времето ми в Ювентус? Бях твърде млад, а за да се докажеш там, трябва да си роден шампион. Аз все още имам да уча и да се развивам, искам да постигна нещо голямо. Разбира се, да играя отново за Ювентус е моя мечта, но в момента съм играч на Берое и мисля за настоящия момент. Моят идол е Златан Ибрахимович, а най-добрият футболист, с който съм играл, категорично е Андреа Пирло”, завърши Йосипович.