В края на февруари Иван Янакиев бе назначен за член на Съвета на директорите на Берое. Преди дни старозагорци победиха доскорошния лидер Черно море и зарадваха своите фенове, но все още витаят въпроси около бъдещето на клуба. Точно по този въпрос „Мач Телеграф“ направи интервю с Янакиев.

- Г-н Янакиев, Берое победи Черно море, но феновете се притесняват да бъдещето на клуба. Каква е истината?

- Не знам откъде идват тези слухове за фалит на Берое. Заплатите са плащат, имаше известно забавяне, но онзи ден футболистите си взеха възнагражденията. Регулярно ще станат нещата занапред.

- Какво бихте казал на феновете на Берое?

- Искам да ги призова да ни подкрепят. Берое винаги се е асоциирал със своите фенове. Един град - един отбор. Нуждаем се от лоялна подкрепа, защото в момента има какво да видим от Берое. Имаме много силен отбор, всички ще се съобразявят с нас и привържениците ще останат доволни. Отборът се представя добре. Сглобява се в момента и ще заиграе далеч по-добре.

- Предстои ви много важен мач с Ботев Вр. Ако го спечелите сякаш думата „изпадане“ вече няма да витае над Берое?

- Ние никога не сме имали мисли за изпадане. Целта ни е 7-10-о място. Момчетата имат сили и възможности за това.

- Ще кажете ли няколко думи за новия любимец на старозагорската публика Себастиан Вия?

- Удоволствие е да наблюдавам подобен футболист. Дори и на тренировките на отбора му се наслжадавам. Нека всеки един фен да дойде и да види Вия на живо. Той е много висока класа за България. Такъв футболист не е идвал в нашето първенство. Да ви кажа, че това, което виждаме в момента, е много малка част от това, което Вия може. Той е лидер, знаещ и можещ футболист, с много успехи.

- Но пък има проблеми извън терена?

- Проблемите извън терена не му влияват, той е професионалист. Скоро се надявам да достигне формата, в която е бил. Много качествен футболист е.