Наставникът на Берое Николай Киров бе изключително недоволен от атакуващите футболисти на заралии след загубата с 0:2 от Ботев Враца. Специалистът на няколко пъти намекна, че класата на офанзивните играчи не е достатъчна за първенството, но изрази надежда, че след Нова година това ще се промени.

„Вижте, ние проблемите си ги знаем. Няма смисъл да продължаваме да ги коментираме. Състезателите, с които бяхме в атака...много им е трудно в efbet Лига. Трябва да поздравим Ботев Враца. Закономерно ни победи. Ботев Враца спечели повече единоборства. Всичко се реши след втория гол. Моите виждания за играта са свързани с атаката, а там проблемите ни са огромни. Сега ще влезне може би един човек в следващата среща – Тунгара, но на него му се налага да играе на непривична позиция. Виждаме другите хора в атака на какво ниво са. Топката трябва да бъде задържана поне 2-3 секунди от тези играчи и да се е възможно по-напред“.

start-photo.bg
82 снимки

„Неприятна загуба. С отборите около нас трябва да печелим точки. Точките обаче ще дойдат от играта, не от случайност. За жалост, промяна най-вероятно ще има след Нова година“.

„Не може да няма психологическа затормозеност. Ние обаче си я създаваме, губейки двубоите. Надявам се за следващия мач да има картотека. Но е на 23 години, едва ли ще е в оптимално състояние. Дълго не е играл официални мачове, въпреки че в кариерата си е играл в Лига 2. Това е кардиналният проблем на Берое. Идват състезатели, които не са в оптимална физическа подготовка. Когато се прави нещо ненавременно – така се получава. Надявам се след Нова година да има по-различен Берое. В атака определено ще изглеждаме по-различно“.