Берое победи с 2:1 Витоша Бистрица в ранния неделен двубой от 22-я кръг на efbet Лига. Резултата откри Георги Амзин в 4-ата минута. Фал изравни в 25-ата минута, а Макоута матира домакините минути преди края на редовното време.

lap.bg
23 снимки

Във втората минута Дяков центрира от десния фланг и отбраната на гостите изчисти в корнер. При последвалото центриране защитата изчисти.

Секунди по-късно Георги Амзин получи страхотно центриране от левия фланг, извиси се над всички в наказателното поле и откри резултата в полза на Витоша.

В 11-ата минута Цветков пое топката малко вляво пред наказателното поле на домакините и стреля с десния крак, но право в ръцете на Василев.

5 минути след това Кабов отправи центриране отляво, но то бе твърде високо за всички и Перниш улови спокойно.

20-а минута - Камбуров направи прострелно центриране отдясно в наказателното поле на втора греда, където Крум Стоянов стреля, но слабо в ръцете на Василев.

В 25-ата минута обаче гостите отвърнаха на удара. Отнета топка в центъра, Фуртадо напредна и подаде на непокрития вляво в наказателното поле Алуин Фал, който хладнокръвно изравни резултата с десния крак.

9 минути по-късно Фуртадо центрира отдясно и Дяков изчисти в корнер. Минчев центрира на близката греда, тя рикошира, след което бе подадена към Минчев, който обаче се оказа в засада.

36-а минута - домакините стигат до ъглов удар, след който Котев изсипа топката в наказателното, но тя бе лесно изчистена далеч напред.

В 48-ата минута Макоута спечели корнер и самият той засече топката впоследствие, но я прати високо над вратата с глава.

В 51-ата минута Камбуров се отчете с фирмено подаване зад гърба си по подобие на задна ножица, но на крак и намери в наказателното поле Фал, който отправи изключително тежък удар, но той профуча над горната греда.

10 минути след това се стига до свободен удар за Берое. Иван Минчев стреля с левия крак, но ударът му е блокиран и излиза в корнер. Отново той застана зад топката, прати я на първа греда, но тя бе изчистена с лекота.

70-та минута. Нов свободен удар за гостите, фронтално срещу вратата. Александър Цветков застава зад топката. Той подаде встрани към Минчев, който центрира на лявата греда, но Тоуба извърши нарушение в атака срещу Василев.

В 81-ата минута се стигна до пряк свободен удар в полза на гостите, при който топката бе изсипана в наказатеното поле и капитанът - Мартин Камбуров се озова непокрит, но изстрелът му с глава мина на сантиметри от дясната греда на Василев.

3 минути по-късно Фуртадо фаулира Седула на около 25 метра от голлинията. Динев центрира и Амзин засече топката с глава на втора греда, но не успя да я насочи в очертанията.

В заключителните минути на двубоя Камбуров центрира от левия фланг, Конте отклони с гърди в наказателното поле към Макоута и той шутира изключително силно по посока вратата, вкарвайки за 2:1 в полза на гостите.

 

Стартова 11-ка на Витоша Бистрица: Християн Василев, Венцислав Бонев, Евгени Зюмбулев, Станислав Маламов, Георги Сърмов, Георги Амзин, Илия Димитров, Богомил Дяков, Лъчезар Котев, Веселин Минев, Атанас Кабов ('22 Садула).

Старотв състав на Берое: Душан Перниш, Теди Мезаг, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Стив Фуртадо, Георги Ангелов ('64 Октавио), Крум Стоянов, Ахмед Тоуба, Иван Минчев.