Отборът на Берое постигна трета поредна победа от началото на 2020-та, побеждавайки с 2:0 състава на Локомотив Пловдив в един от най-интересните срещи от 23-тия кръг на efbet Лига. Гаюс Макоута даде аванс след великолепен удар отдалеч, преди Мартин Камбуров да отбележи юбилейното си 230-то попадение в българския елит, с което да оформи крайното 2:0.

Първото положение в срещата дойде в 9-та минута и то беше на сметката на момчетата на Бруно Акрапович. След хубав извеждащ пас на Момчил Цветанов за Димитър Илиев нападателят се опита да преодолее плонжа на Душан Перниш, но опитният страж се справи с опаността. 


Акрапович: Напарвихме си харакири

Димитър Димитров: Целим се в топ 6

Камбуров: Ще вземем точки и срещу ЦСКА


Десет минути по-късно дойде и отговорът на домакините. След центриране на Александър Цветков Алиун Фал успя да нанесе хубав удар с глава, но стражът на гостите Илко Пиргов беше на място, за да спаси. 

В средата на първата част "заралии" имаха сериозни претенции на два пъти към решенията на съдията Драгомир Драганов. Първо, в 16-та минута щабът на Берое имаше бурни претенции за игра с ръка ма Момчил Цветанов в наказателното поле на "смърфовете". На повторенията обаче се видя, че ръката на халф-бекът беше плътно прилепена до тялото му. 

Десет минути по-късно Илко Пиргов трябваше да излиза решително, за да спре излезлият сам срещу вратата му Алиун Фал. Топката уцели стража по ръката, но главнията съдия Драгомир Драганов прецени, че няма основания за червен картон на вратаря. 

В 36-та минута все пак момчетата на Димитър Димитров стигна до аванса. Гаюс Макоута получи топката на около 25 метра от вратата на Пиргов, след което стреля мощно и с помощта на горната греда препарира стража на "смърфовете" за 1:0. 

Този аванс беше удвоен само 4 минути по-късно. Илко Пиргов не прецени добре излизането си този път и събори в наказателното поле Алиун Фал. Зад топката застана Мартин Камбуров, който беше безпощаден за 2:0. 

Девет минути след рестарта на играта "заралии" стигнаха до поредно сериозно положение. След хубави индивидуални действия на Алиун Фал нападателят изведе Стив Фуртадо на стрелкова позиция отдясно на вратата на Илко Пиргов, но Фуртадо прати топката далеч над вратата на гостите. 

До края на срещата момчетата на Бруно Акрапович се опитаха да вземат инициативата, но така и не успяха да стигнат до сериозно положение пред вратата на Душан Перниш. 

С този успех момчетата от Стара Загора излязоха на 5-та позиция, с актив от 37 точки, на 8 зад днешния си опонент. "Смърфовете", от своя страна, запазват втората си позиция, поне докато изиграят своите срещи Левски и ЦСКА. 

Берое - Локомотив Пд 2:0 

1:0 - Гаюс Макоута (36)

2:0 - Мартин Камбуров (40)

Ето и съставите на двата отбора: 

Берое: Душан Перниш, Теди Мезаг, Александър Цветков, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Мартин Камбуров, Ибрахима Конте, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Ахмед Туба; 

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Акинсола Акиниеми, Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Анте Аралинца, Димитър Илиев;