Отборът на Берое Стара Загора може да не се наслаждава на най-красивите си футболни мигове последно време от спортно и административно естество, но по всичко личи, че това нещо ще претърпи обрат през следващия сезон.

По информация на Gong.bg в клуба е в готовност да влезе много сериозен бизнесмен, чиито намерения са да изгради конкурентен отбор в efbet Лига. Към момента всичко е на етап „преговори“, които са в начална фаза, но вероятността те да завършат благополучно е много голяма.

LAP.bg
20 снимки

През идната седмица се очаква лична среща с кмета на града – Живко Тодоров, както и със заместик-кмета – Красимира Чахова, Бизнесменът желае да притежава контролния пакет акции в клуба, който сега е притежаван от СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола „Берое““.

Ani Georgieva / LAP.bg
17 снимки

Продължение на това води, че бюджетът на Берое ще стане изключително сериозен за родните мащаби и дори ще бъде по-солиден от това, което ТЕЦ „Марица изток 2“ даваше за клуба под Аязмото през последните няколко години. Към този момент Берое е сред отборите в групата за изпадане, но там заема челната позиция с 30 точки и е близо до това да си гарантира участие в първото ниво на родния футбол и през новия сезон. Въпреки това, „зелените“ разочароваха през сезона с представянето си и далеч не оправдават доверието на феновете в Стара Загора.