Отборът на Берое записа лесна победа над Ботев Враца в първи мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Старозагорци се наложиха с 3:0 и така се завърнаха на победния път след двете поредни загуби от Черно море и Славия.

Димитър Димитров пък ознаменува дебюта си под Аязмото с изразителен успех. Преди няколко дни Херо наследи на треньорския пост в Берое Александър Томаш, който подаде оставка след поражението от „белите”. Точни за старозагорци бяха Ибрахима Конте, който се разписа на два пъти и Мартин Камбуров, който пък реализира своя гол номер 225 в българския футболен елит.

Lap.bg
18 снимки

Развитието на мача минута по минута!

Вижте кой е Играч на мача!

Мачът в Стара Загора бе наблюдаван от новия национален селекционер Георги Дерменджиев и неговия екип. Дебютът на Дерменджиев начело на България ще бъде в контролата срещу Парагвай.

Срещата в Стара Загора започна отлично за домакините, които успяха да открият резултата след само четири минути игра. Това стана не и без помощта на защитника на гостите Апостол Попов, който направи фрапантна грешка.  Бранителят получи топката на границата на наказателното поле, но необезпокояван от никого реши да върне към своя вратар Красимир Костов. Пасът обаче се оказа твърде къс, Ибрахима Конте изскочи от задна позиция и след като финтира стража на Ботев, с лекота добута топката в опразнената врата за 1:0.

След попадението си, тимът на Берое продължи да атакува и в 13-ата минута бе много близо до нов гол. След нова колеблива игра на Попов, Конте успя да отнеме топката и да подаде към Иван Минчев на границата на пеналта, който стреля силно, но Костов спаси. Отбитата топка попадна в Камбуров, който реализира, но попадението правилно не бе зачетено заради засада на нападателя.

Постепенно готите започнаха да намират своя ритъм и успяха да задържат топката в по-големи периоди от мача, но бе да застрашат сериозно вратата на Душан Перниш. Звездата на врачани Валери Божинов бе лесно неутрализиран от бранителите на домакините и почти не успяваше да играе с топката в първия половин част от мача.

В 31-ата минута футболистите на Берое пропуснаха нова добра възможност за увеличаване на резултата. След центриране отдясно първо Конте, а след това и Еуженио не успяха да стрелят, за да стигне топката до Александър Василев, който се нагърби с удар от двайсетина метра, но прати коженото кълбо в аут.  

Единственият точен удар във вратата на Берое едва дойде в 38-ата минута, когато след центриране отдясно, Валери Домовчийски успя да се пребори с Милен Желев в наказателното поле  и да стреля с десния крак. Изстрелът му обаче бе слаб и попадна в обсега на вратаря, който нямаше проблеми да улови.

Така първата част завърши с минимална преднина за домакините, благодарение на гола на Ибрахима Конте в началото на срещата.

Втората част стартира още по-добре за Берое, чийто тим имаше нужда от минута и половина, за да вкара втория си гол в срещата. В голмайстор се превърна отново Ибрахима Конте, който се измъкна от засадата и след като получи отличен пас от Александър Василев отляво, с удар от въздуха преодоля Красимир Костов.

Няколко минути след втория гол в мача, домакините имаха отличен шанс за трети гол. След отсъден пряк свободен удар отдясно по нападението на Берое, зад топката застана Иван Минчев. Въпреки малкия ъгъл техничарят реши да стреля директно към вратата и бе много близо до успеха.  Костов не успя да избие топката, която срещна напречната греда.

Гостите опитаха да изненадат своя противник също със статично положение, но Валери Домовчийски засече неточно центриране на Божинов от фаул и прати топката над вратата на Перниш.

Ситуацията за гостите стана плачевна в 67-ата минута, когато Берое вкара своя трети гол чрез Мартин Камбуров, а Венци Керчев бе изгонен с директен червен картон. Бранителят на Ботев Враца бе пратен преждевременно под душовете, след като задържа в наказателното поле, откъсващия се сам срещу вратата Камбуров.

Мартин Камбуров

източник: beroe.bg

Нападателят бе точен от бялата точка, записвайки своя гол номер 225 в българския футболен елит.

Крайния резултат в мача оформи резервата Зоран Йосипович, който се разписа две минути преди последния съдийски сигнал. лед центриране на Минчев отляво, Йосипович овладя и стреля, но Костов изби. При добавката обаче, той бе точен за 4:0.

БЕРОЕ – БОТЕВ ВР 4:0

1:0 Конте 4'

2:0 Конте 47'

3:0 Камбуров 67'

4:0 Йосипович 88'

Стадион: „Берое”, Стара Загора

Берое: 12 Душан Перниш, 4 Ерол Алкан, 3 Милен Желев, 17 Ибрахима Конте, 19 Александър Василев, 6 Александър Цветков, 59 Ахмед Тоуба, 10 Вандерсон Коста (18 Рубен Бригидо 60'), 9 Мартин Камбуров, 73 Иван Минчев, 77 Педро Еуженио

Старши треньор: Димитър Димитров

Ботев Враца: 33 Красимир Костов, 37 Венцислав Керчев, 16 Апостол Попов, 15 Илия Миланов, 19 Ивайло Михайлов, 6 Даниел Гаджев (8 Доминик Янков 59'), 11 Андреас Васев, 7 Георги Вълчев, 30 Валери Домовчийски, 86 Валери Божинов, 14 Мирослав Будинов

Старши треньор: Сашо Ангелов

Още по темата:

Рестарт за Берое