Берое спечели битката за Тракия срещу Ботев Пловдив с 2:0. Мартин Камбуров откри резултата от дузпа в 54-ата минута, а Иван Минчев удвои в 83-ата от пряк свободен удар и неубедителна намеса на Аргилашки. За нарушението при дузпата Костадин Ничев беше изгонен и гостите от Пловдив доиграха двубоя с 10 души на терена. С тази победа състава на Александър Томаш излза начело във временното класиране на efbet Лига, преди отборите на Лудогорец, Левски и Локо Пд да изиграят своите срещи от кръга.

Първата част на срещата не предложи много големи емоции. Най-интересните ситуации се случиха до 11-ата минута. Първо, в третата минута, Тодор Неделев стреля към вратата на Душан Перниш от пряк свободен удар, но словашкият вратар успя да избие топката над напречната греда в корнер. Педро Еуженио беше най-близко до гола за Берое, но неговия хубав удар от границата на наказателното поле в 11-ата минута срещна напречната греда на вратата на Георги Аргилашки. 

Втората част започна с натиск на домакините. Аргилашки, който направи силно първо полувреме, спаси удар на Педро Еуженио в 47-ата минута. В 52-ата минута Костадин Ничев извърши нарушение срещу много активния Еуженио и съдията отсъди дузпа. До нея се стигна, след като Кардосо подаде на Ничев, който не успя да увладее топката в наказателното си поле и позволи на Еуженио да му я открадне и го събори, в опит да си я върне. Съдията показа втори жълт и съответно червен картон за защитника и гостите останаха с десет души на терена. Мартин Камбуров застана зад топката и не сгреши, макар Аргилашки да уцели ъгъла.

Старозагорци продължиха да натискат, но до чисти положения рядко се стигаше. Все пак в 82-ата минута Иван Минчев сложи край на надеждите на Ботев с втори гол за домакините. Той изпълни един пряк свободен удар пред врата на Аргилашки, но никой не успя да играе с топката и след като тупна коварно пред вратаря, влетя във вратата на гостите за втори път. Вратарят на "канарчетата" също може да се каже, че има вина за гола, тъй като можеше да се намеси и по-добре в ситуацията. 

До края на двубоя Берое успя да задържи преднината и заслужено се поздрави с победа. С успеха си, Берое се настани на върха във временното класиране, преди изиграването на останалите двубои от кръга. В следващия кръг Берое гостува на Царско село, а Ботев домакинства на последния в класирането Витоша Бистрица.

 

БЕРОЕ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:0

1:0 Мартин Камбуров (д) 54'

2:0 Иван Минчев 83'

Берое: 12. Душан Перниш, 4. Ерол Алкан, 44. Виктор Генев, 11. Иван Бандаловски, 6. Александър Цветков, 19. Александър Василев, 18. Рубен Бригадо, 8. Карлос Охене, 9. Мартин Камбуров, 73. Иван Минчев, 77. Педро Еуженио  

Ботев: 33. Георти Аргилашки, 66. Еберт Кардосо, 5. Кристиан Димитров, 6. Костадин Ничев, 24. Лазар Марин, 20. Филип ван Арнем, 8. Тодор Неделев, 39. Антонио Вутов (18. Радослав Терзиев - 56'), 17. Лъчезар Балтанов, 9. Фернандо Виана, 28 Филип Филипов

Главен съдия: Стефан Апостолов

Стадион: "Берое", Стара Загора