Отборът на Лудогорец постигна лесна победа над Берое в последен мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Разградчани се наложиха с 2:0 в Стара Загора след голове на Сон и Руан Секо и отново оглавиха временното класиране в шампионата.

„Орлите” се изравниха по точки с Черно море, но заради по-добрите си показатели в преките двубои, заеха първото място. Футболистите на Георги Дерменджиев са и с мач по-малко от преките си конкуренти на върха в таблицата.

Домакините играха едно полувреме с човек по-малко, след като вратарят на старозагорци Родриго Ачинели бе изгонен с директен червен картон, след като игра с ръка извън наказателното си поле.


start-photo.bg
100 снимки

Двубоят на стадион „Берое” стартира равностойно, като първата по-интересна ситуация пред една от двете врати дойде в 6-ата минута. След два поредни корнера пред вратата на домакините, топката бе центрирана в наказателното поле, където Руан Секо се извиси над всички и стреля с глава, но покрай вратата.   

Постепенно футболистите на Георги Дерменджиев успаха да наложат своя стил на игра и да упражнят натиск над своя противник. Гостите стигнаха до няколко статични положения пред вратата на домакините, но без да затруднят особено стража на Берое.

Руан Секо имаше възможност да обстрелва вратата на домакините след центриране на Текпетей отляво, но ударът му не се получи и топката излезе в аут.    

Натискът на гостите даде резултат в 24-ата минута, когато резултатът в мача бе открит. Клод Гонсалвеш намери отлично Рик Джонатан в наказателното поле, бразилецът овладя на гърди, но веднага бе атакуван от няколко играчи на домакините. Рик все пак успя да запази топката и да я продължи към Сон на левия фланг. Бранителят на "орлите" стреля по диагонала и прати топката в мрежата за 1:0 в полза на гостите.

Точно десет минути след откриването на резултата в Стара Загора, гостите от Разград реализираха втори гол след перфектна контраатака. Руан Секо бе изведен от Рик Джонатан, преодоля вратаря на домакините и на празна врата успя да реализира. След преглед на ситуацията с ВАР обаче, попадението бе отменено заради засада на нападателя на „орлите”.

Четири минути преди почивката Берое стигна до най-добрата си възможност от началото на мача.  Вини Трибуле получи отляво и веднага видя свободния Уерик Каетано на границата на наказателното поле. Той пое добре и нахлу в наказателното поле, след което стреля по земя. Серджио Падт внимаваше и успя да избие с крак в ъглов удар.

Втората част започна кошмарно за домакините от Берое. Те стигнаха до много добра ситуация в наказателното поле на Лудогорец, но опасен изстрел спря в тялото на бранител на гостите. Веднага след това Жорди Говеа реши да върне топката от центъра на терена към своя вратар. Родриго Ачинели излезе извън своето наказателното поле, но не успя да отиграе добре и прати коженото кълбо на пътя на Руан Секо. Нападателят игра с топката, която се върна към стража на Берое, който инстинктивно скочи и игра с ръка извън пеналта. За рефера не остана нищо друго, освен да покаже директен червен картон на стража на домакините.

Футболистите на Георги Дерменджиев не губиха много време преди да увеличат преднината си и да наклонят сериозни везните в своя полза. Тодор Неделев пробва меко подаване в наказателното поле, но пасът му бе пресечен във въздуха от капитана на домакините. Говеа обаче прати топката на пътя на Руан Секо, който не чакаше втора покана и с мощен изстрел от границата на наказателното поле прати коженото кълбо в горния ляв ъгъл на вратата за 2:0. Това бе осмо попадение за Руан Секо от началото на сезона за Лудогорец.

До края на срещата в Стара Загора разградчани имаха още няколко възможности да променят цифровото изражение на резултата, но нов гол така и не падна.

В крайна сметка Лудогорец спечели рутинни три точки, а червеният картон на вратаря на домакините в началото на втората част, улесни задачата на гостите.

FT | БЕРОЕ – ЛУДОГОРЕЦ 0:2

0:1 Сон 24', 0:2 Секо 62'

Главен съдия: Георги Гинчев

Стадион: „Берое“, град Стара Загора


Стартови състави на двата отбора:

БЕРОЕ: 23. Родриго Ачинели – 14. Викторио Вълков, 15. Енцо Еспиноса, 4. Франко Минго (к), 20. Карлос Пачеме, 22. Себастиан Вия, 19. Карлос Алгара, 11. Уерик Каетано, 91. Вини Трибуле, 10. Джани Политано, 6. Жорди Товеа

Резерви: 1. Артур Мота (вр), 18. Хуан Саломони, 21. Дамян Йорданов, 12. Темитопе Акинжонгунла, 98. Роналдо Камара, 7. Федерико Санети, 8. Хавиер Силго, 24. Стефан Гаврилов

Старши треньор: Хосе Луис Ачиари

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Серджио Падт – 6. Якуб Пьотровски (к), 7. Рик Джонатан, 8. Клод Гонсалвеш, 16. Аслак Фон Вири, 17. Сон, 24. Оливие Вердон, 26. Ноа Сонко Сундберг, 37. Бърнард Текпетей, 88. Тодор Неделев, 99. Руан Круз

Резерви: 12. Симон Слуга (вр), 4. Диниш Алмейда, 5. Георги Терзиев, 9. Квадво Дуа, 18. Ивайло Чочев, 21. Рай Насименто, 30. Педро Енрике, 77. Кайо Видал, 90. Спас Делев

Старши треньор: Георги Дерменджиев