Лудогорец проявява сериозен интерес към защитник на Берое. Разградчани искат да привлекат левия бек на заралии Ахмед Туба, който може да играе и в центъра на отбраната, съобщава "Тема Спорт". Белгиецът премина под Аязмото през зимата, като направи силни мачове преди прекъсването на шампионата. Лудогорец обаче няма да преговаря със старозагорци. Както е известно, Туба е под наем при тях от белгийския гранд Брюж. Той е на 21 години, роден е в Рубе, Франция, но има и белгийски паспорт. Преди да дойде в Берое е бил преотстъпен в Льовен. Освен това е доскорошен младежки национал на Белгия.

Желанието на старши треньора на заралии Димитър Димитров-Херо е да го задържи в тима и за следващия сезон. Той обаче е наясно, че трудно може да се пребори с Лудогорец.

На левия бек Херо разполага с Александър Василев, който вече е готов за игра след операция и период на възстановяване. Интересното е, че той дойде под Аязмото от разградчани. Като юношески национал Василев премина от Калиакра в Лудогорец през 2014-а. Там обаче не успя да пробие и през 2016 година бе даден под наем на Берое, а през 2018 година официално подписа със старозагорци.

Туба може да бъде ползван и на десния бек. Въпреки прекъсването на шампионата и извънредното положение скаутското звено на разградчани продължава усилена работа. В момента съгледвачите нямат възможност да пътуват, а разглеждат предложените им футболисти чрез видеозаписи и доклади. Ще се търсят главно състезатели, за които няма да се плащат трансферни суми.

Берое пък е набелязал двама централни нападатели. Заралии искат да засилят конкуренцията в предни позиции, тъй като не е ясно още колко ще продължи да играе Мартин Камбуров.