Треньорът на Хебър Любослав Пенев бе доволен от успеха на своя отбор над Берое с 3:1, като по този начин тимът от Пазарджик успя да се спаси, без да играе бараж. Специалистът на няколко пъти похвали своите играчи, като добави, че неговият отбор не участва в никакви уговорки.

"Абсолютно заслужена победа, с много добра игра. Отборът летеше директно към Втора лига, но с много работа, благодарение на момчетата най-вече, се постигна целта. Имахме и две опции – или да играем бараж, или да останем директно. Това е една голяма награда за труда, който се положи", започна Пенев.

"Едва ли някой е вярвал, че отборът ще се спаси. В първия миг, в който строих съблекалнята, казах ясно, че започвам работа да спасим отбора и да остане в Първа лига, като това и се случи. Всички са футболисти на Хебър, което значи, че всеки е еднакво подготвен. Всеки трябва да е нащрек. Доволен съм и искам да похваля момчетата, напълно заслужен успех", добави специалистът.

"За мен това беше огромно предизвикателство, обичам такива. Благодаря и на феновете, и на момчетата. Вие знаете дали ще остана. Имам ангажимент до края на първенството. Не знам какви са точно плановете на клуба, досега не е коментирано моето бъдеще. Най-важни бяха мачовете. Играхме феърплей, всеки мач го изиграваме по един и същи начин. Губим или падаме, но феърплей до последно. Интересно, че когато побеждаваме, не се говори за това. Не искам да отговарям на такива въпроси, не участваме. Интересува ме футболната част", завърши Любослав Пенев.