Левски продължава да има сериозен интерес към защитника на Берое Александър Василев. През лятото "сините" ще направят необходимото, за да привлекат 24-годишния ляв бек на заралии. 
 
Петър Хубчев искаше бранителя още миналото лято, но в крайна сметка двата клуба не се разбраха на финалната права. Сделката пропадна, защото тогава нещата се проточиха, а "сините" бързаха със селекцията. Преди старта на кампанията Левски взе осем нови души, но единственият играч, с който разполагаше за лявата зона на отбраната бе Иван Горанов. Сега ситуацията не е много по-различна, въпреки че с привличането на Деян Лозев, който играе отдясно, капитанът Живко Миланов може да застане отляво.
 
И докато в Левски имат дефицит на този пост, не така стоят нещата в Берое. През пролетта заралии разчитат в тази зона на стигналия до националния отбор Крум Стоянов, а там може да играе още Ахмед Туба.
 
През следващата кампания на "Герена" ще имат отбор, почти изцяло съставен от българи. Това призна и португалецът Нуно Рейш в интервю за медии в родината си. В полезрението на столичани е и 17-годишният централен защитник на Ботев Пловдив Станислав Работов. Младежът обаче засега предпочита да остане при "жълто-черните".
 
След края на сезона в Левски предстои сериозно "проветряване" на съблекалнята. Раздялата със скъпоплатените чужденци е неизбежна. Клубът планира да продаде част от иностранците. Сред тези, които могат да вкарат свежи средства в касата са Холмар Ейолфсон и Паулиньо. Към бразилеца интерес има от Шабаб ал Ахли, където играе Давиде Мариани. "Сините" обаче искат да задържат в състава си нидерландците Стайн Спиерингс и Найджъл Робърта./Тема спорт