Легендата на Берое Евгени Янчовски получи награда от името на клуба по повод 80-годишния юбилей, който отпразнува в началото на месеца. Бележитият полузащитник, който може да се похвали със сребърен олимпийски медал от Мексико’1968, беше почетен от заралии по време на шампионатния двубой срещу ЦСКА от 11-ия кръг на efbet Лига.

„Няма да забравя победата с 2:1 над Велико Търново, когато станахме шампиони. Тогава им казах на момчетата, че можем. Те ме погледнаха несигурно, но се убедиха, че можем да го направим и свършихме работата добре”, коментира Янчовски пред DIEMA SPORT, визирайки сезон 1985/1986, когато Берое става шампион на страната под негово ръководство.

„Това е най-големият успех на Берое и се надявам тимът да стане шампион отново. Стадионът на мача срещу Славия никога няма да го забравя. Трябваше да победим задължително.”

„Аз играх 15 години само за Берое, въпреки че имах предложения от Левски, ЦСКА и Славия. Предлагаха ми военни чинове. Прецених обаче, че трябва да остана, защото съм доволен от живота в Стара Загора”, добави той.