Легендата на Берое и бивш футболист на ЦСКА - Радко Калайджиев, сподели пред "Мач Телеграф" очакванията си за предстоящата среща на старозагорци с ЦСКА.

"Не очаквам нищо положително за Берое от гостуването на ЦСКА. Съжалявам, но това е истината. Като видях колко души присъстваха на стадиона на последната среща с Лудогорец, ми се скъса сърцето. Това е истината. Нещата не са никак цветущи.

Не може да говорим за нещо спортно-технически, защото не си заслужава. Най-важното е публиката да се върне на стадиона, а за да се случи, трябват резултати. Наглед ни го показаха много отбори как се прави. За жалост не се случва нищо позитивно. Не вярвам, че Берое може да вземе дори точка на "Васил Левски".

Това, че "червените" домакинстват на националния стадион, по никакъв начин няма да им се отрази. Който обича отбора, ще го подкрепя. Независимо къде ще играят. Не мисия, че 100 метра ще доведат до някаква голяма разлика. Да, "Българска армия" е домът на ЦСКА, но това не вярвам да се отрази в представянето на отбора", заяви Калайджиев.

"Берое е с шест точки над чертата, а това не е нищо. Това са два мача. Губиш вкъщи и навън и си в опасната зона. Не искам дори да гледам класирането и да си правя сметките. Това, което виждам като качество на играта, не ме удовлетворява. Не може на два или три месеца да се прави изцяло нов отбор. Дори Моуриньо или Гуардиола да дойдат няма да променят нищо.

Вия уж е голяма звезда, но не видях абсолютно никаква разлика между него и останалите. За да може някой да изпъкне пред останалите, трябва да имаме що-годе нормален отбор. Липсва класата в отбора. За жалост тези бизнесмени, които са взели клуба, искат без да наливат големи суми да направят добри пари. Има закономерности и неписани закони във футбола, които рано или късно те стигат и те смачкват. Нямат нужното качество, а и няма кой да те търпи през два или три месеца да правиш нов отбор", завърши легендата на Берое.