Треньорът на Берое – Петър Колев, коментира ситуацията в клуба, след като министерството на енергетиката разпореди ТЕЦ „Марица Изток 2″ да преустанови незабавно финансирането на клуба.

"Яснота около близкото бъдеще на отбора няма и смятам, че изясняването му час по-скоро е най-жизненоважният въпрос в момента. Независимо от това какво ще е финансирането и дали изобщо ще го има, трябва да се знае, за да се определят най-близките приоритети. Всяко забавяне от това естество води до последващи проблеми. Това е пряко свързано и с въпроси, които касаят трансферната политика в тоя момент, с това кои играчи ще напуснат под една или друга форма и кои ще останат", заяви Колев пред "Мач Телеграф". 

"При тази ситуация аз съм последният, който би трябвало да напусне кораба. Декларирал съм позицията си пред ръководството. Смятам, че в този труден момент всеки, който се чувства малко или много бероец, а аз съм такъв, трябва ясно да изрази позицията си и да защити името на клуба със своите действия. Дори да се стигне до вариант „Лудата банда 2″, което не е за предпочитане, трябва да сме готови и да сме оптимисти. В крайна сметка това може да върне за кратко романтиката във футбола и да създаде нови футболни герои на града."

"Очаквах такава реакция от феновете и тя е нормална. Изразявайки своето несъгласие с едни твърде прибързани и рисковани действия от страна на държавата, те най-много могат да помогнат за бързия изход от ситуацията. Надявам се да има обединение около едно мнение или решение, за да се реши по-бързо тази трудна ситуация, защото следващите мачове чукат на вратата. Като треньор е нормално да мисля и да имам идеи за всякакви варианти, но какво ще се случи, ще покаже близкото бъдеще, важно е да се действа навреме", допълни специалистът.